Ana Sayfa
07 Kasım 2021 ( 229 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu: Kendi ülkemizde yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak zaten tezkereye hayır demek zorundayız

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın iktidarında ilk bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi ve bayrağımız oraya gidecek, bedeli ne olursa olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe koyacağız" dedi. 

Gençlik Kolları Kurultayı’nda konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı tehlikede. Suriye tezkeresine ‘hayır’ dedik, elbette doğrusunu yaptık. Kendi ülkemizde yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak zaten tezkereye hayır demek zorundayız, biz Kuvayi Milliyeciyiz. 

Daha önce gelen tezkerelere evet demiştik, noldu, ne yaptılar? Evet dedik de ne yaptılar. Beklentilerimizi karşıladılar mı?  33 askerimiz şehit edildiğinde hesabını sormak yerine gittiler başka egemen gücün liderinin kapısında dakikalarca beklediler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak benim ağırıma gidiyor. Süleyman Şah türbesini kaçıranları tarih affetmeyecektir, siz de affetmeyecektir.

Halkın iktidarında ilk bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi ve bayrağımız oraya gidecek, bedeli ne olursa olsun."

"Eğer düşünce özgürlüğünü savunuyorsanız, özeleştiriye de tahammül edeceksiniz. Demokrasinin olmazsa olmaz kurallarından biri budur. Şimdi size madde madde belli konuları sıralayacağım. Bu konuları gittiğiniz her yerde büyük bir özgüvenle anlatacaksınız. Üniversite mezunlarından başlayalım. Onların KYK'den aldıkları burslar, krediler var. Üniversiteyi bitiriyor, iş yok güç yok. Ödemezsen babanın mal varlığına el koyacağız diyorlar. Bunu kabul etmediğimizi, faizlerin tamamen silineceğini, ana paranın da kişi iş başı yaptıktan sonra makul taksitler şeklinde alınacağını bütün gençlere anlatacaksınız. Bu ne demektir, bu sosyal devlet demektir. Kredi verdin doğru, üniversiteyi bitirdim doğru. Ama işsizsin. İş vermiyorsun, parayı vereceksin. Bunu kaldıracağımızı her yere söyleyeceksiniz.

Size söyledim. Gençler 18 yaşını bitirdikten sonra alacakları oyun konsolunda ÖTV, KDV olmayacak. Oyun konsolu demek sizin yaratıcılığınızı büyütmek demektir. Kala kala gençlerden mi vergi alacaksınız? Gençlerin en çok şikayet ettiği torpil. Dayısı olan işe giriyor. Adamı olan, partili olan işe giriyor. Torpili de bitireceğimizi söyleyeceksiniz. Mülakatı tamamen kaldıracağız. Git kardeşim sınava gir. Hangi partiden, hangi dini inançtan olursan ol, iş başı yapacaksın diyeceğiz. Torpilsiz bir dünya. Emeğin, alın terinin hakkını vermek bize yakışır.

20 yıldır iktidardalar. Yurt sorununu çözemediler. 20 yıl falan değil. 1 yılda Türkiye'de yurt sorununu bitireceğiz. 1920 yılda yapamadıklarını 1 yılda yapacağız.

İktidara geldiğimizde bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar yürürlüğe koyacağız.

'HİÇBİR ANNE ÇOCUĞUNU AÇ YATIRMAYACAK'

Yoksulluğu yönetenlere değil, bitirenlere oy vereceksiniz. Aile destekleri sigortasını anlatacaksınız. 50 yıldır uygulamaya konmayan bir sigorta dalını getireceğiz. Hiçbir annenin çocuğunu yatağa aç yatırmasına izin vermeyeceğiz."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yavaş açıkladı: Genelkurmay kavşağına Atatürk’ün heykeli yapılacak Sedat Peker 9. videoyu yayınladı Ayder Yaylası'nın son halini görünce yüreğiniz sızlayacak. Karadeniz'in cennetiydi Bahçeli'yi 'utandıracak' mektup ortaya çıktı