Ana Sayfa
07 Ekim 2021 ( 1813 izlenme )
Reklamlar

Kuzguncuk İskelesi'ni bilin bakalım kime 2 bin 200 TL'ye kira vermişler

Büyükada İskelesi’nin üst bölümünü alan İBB’nin bu kez Türkiye Tasarım Vakfı'nın kullandığı Kuzguncuk'taki İskele'nin tahliyesi için çalışmalara başaldığı öğrenildi.

AKP’li İBB döneminde TÜGVA'ya kiralanan Büyükada İskelesi'nin üst bölümünü İBB geri alarak tahliyesi etti. İBB, TÜGVA’nın iskelenin üst kısmını başka şahıslara kiraladığını açıkladı. Mahkeme kararıyla birlikte tahliye işlemleri için iskeleye giden İBB'ye bağlı zabıtaları, polis içeriye sokmadı. Polis, iskelenin önüne barikat çekti.

HEDEFTE BU KEZ KUZGUNCUK

Oda TV’den Uğur Can Biçer’in haberine göre, İBB'nin Büyükada İskelesi'nin ardından sıradaki hamlesi ise Kuzguncuk İskelesi olduğu öğrenildi. Kuzguncuk İskelesi'nin üst kısmını Türkiye Tasarım Vakfı kullanıyor.Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Kalyon Holding'in sahibi Orhan Cemal Kalyoncu'nun oğlu Mehmet Kalyoncu üstleniyor.

Kalyoncu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu'nun oğlu Mehmet Kalyoncu'nun 2014 yılında gerçekleşen düğününde nikah şahitliğini de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan yapmıştı.

2 BİN 200 LİRAYA KİRALANDI

İBB'nin ilçe belediyelerden sorumlusu Tonguç Çoban, tarihi bir nitelik taşıyan Kuzguncuk İskelesi'nin AKP'li İBB yönetimi tarafından Şehir Hatları'na kiraya verildiğini, Şehir Hatları'nın da burayı Türkiye Tasarım Vakfı'na aylık 2 bin 200 liraya kiraladığını belirtti.

AMACI DIŞINDA KULLANILDI

İntifa Sözleşmesi'ne göre Büyükşehir'in değişik iskeleleri şehir hatlarına verirken buranın deniz ulaşımına uygun olarak kullanılacağı şartıyla verdiğini kaydeden Tonguç Çoban, buranın amacı dışında kullanıldığı için 2020'de Şehir Hatları tarafından kiracılık ilişkisinin ihtarname ile 2020 yılında feshedildiğini ifade etti.

Kuzguncuk İskelesi'nin tahliyesi için Kaymakam'a talepte bulunduklarını ancak karşı tarafın olayı yargıya taşıdığı için kaymakamın "mahkeme kararını bekleyelim" dediğini aktaran Çoban, yeniden tahliye talebi isteyeceklerini söyledi. Kamuya hizmet etmesi gereken yerlerin özel vakıflara verilerek özel amaçlara hizmet eder hale getirildiği için ihtarname çektiklerini kaydeden Çoban, karşı tarafın mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı almadığı müddetçe tahliye işleminin devam edeceğini söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bahçeli’ye “dönek” diyen isme beraat veren hakimler hakkında sıcak gelişme İşte İktidar Değiştiğinde Yaşanacaklar ‘Kimseyi işten çıkarmayacağım’ demişti: MHP’li başkan 62 kişinin işine son verdi! İlber Ortaylı'nın yayının bittiğini sanarak söylediği "Maşallah şuna bak" sözleri sosyal medyanın gündeminde