Ana Sayfa
01 Mart 2023 ( 804 izlenme )
Reklamlar

Mansur Yavaş’tan adaylık açıklaması. Akşener’i işaret etti

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili konuşan Mansur Yavaş, “Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Akşener'in fikirlerine karışacak değilim. Onların alacağı kararlara asla karışmam” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Büyükşehirlerin en dinamik güçler olduğunu dile getiren Mansur Yavaş, 'Biz aslında ana hazırlığımızı İstanbul için yapıyoruz. Bizim 35 binin üzerinde personelimiz var. İstanbul'da büyük bir deprem bekleniyor. Biz de burada kendi eksiklerimizi baktık' dedi. Yavaş, adaylık sorusuna da yanıt verdi.

MANSUR YAVAŞ'TAN 'MADENCİ' ÇIKIŞI! 'CEVAP BİLE VERMEDİLER..."

'Zonguldak'a mektup yazdık, 3 bin madenciyi eğitelim dedik fakat bize cevap bile vermediler. Biz Ankara'yı Google haritalar üzerinden modelliyoruz. Deprem anında nerede yıkım olduğunu göreceğiz.

"KAHRAMANMARAŞ'A GİTTİM VALİ'YE 'EMRİNİZDEYİM' DEDİM"

Kızılay'dan bizimle temasa geçen olmadı. Ekiplerimiz AFAD ile görüştüler hala iş birliği içindeler. Kahramanmaraş'a gittiğimde Sayın Vali'yi ziyaret ettim, elimizdeki iş makinelerinin listesini verdim ve emrinizdeyim dedim.

Kızılay ile iletişimimiz şöyle oldu, Kızılay'ın çadırlarını bölgeye gönderecektik. Olabilir dediler daha sonra telefonlarımıza cevap vermediler. TIR'lar deprem bölgesinde çadır olmadan gitti. Cevap vermiyorlar, şuraya gidin buraya gidin de demiyorlar. Kızılay ile AFAD arasında da büyük bir koordinasyonsuzluk var.'

Mansur Yavaş, İsmail Küçükkaya'nın 'adaylık' sorusuna da yanıt verirken, "İki yıl önceki televizyon programlarında ne söylediysem aynısını söylüyorum. Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Akşener'in fikirlerine karışacak değilim. Onların alacağı kararlara asla karışmam. Dünkü TV programından sonra bazı değerlendirmeler oldu ama kim nasıl değerlendirir onu bilmem. Benim bu konuyu konuşacak durumum da yok açıkçası, 45 bin cenazemiz var. Ankara'da farklı sorunlarımız var" ifadelerini kullandı.

DÜNKÜ 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

Mansur Yavaş dün yaptığı açıklamada da Kılıçdaroğlu ile Akşener'in kararının arkasında duracağını vurgularken "Benim böyle bir talebim yok ama altılı masa oy birliğiyle başka bir karar alırsa görev olarak kabul edebilirim. Kendimi bağlamak istemiyorum ama altılı masanın en uygun kararı vereceğine inanıyorum" diyerek adaylığa yeşil ışık yakmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Avrupa bu olayı konuşuyor... "Kornacı Türkler polis dövdü" İmamoğlu sinyali vermişti! Sahilde mangal yapmak yasaklanacak mı? Atatürk olmasaydı ülkeyi bu kafa yönetecekti, hanedanım diyen adam Zaytung’u ciddiye aldı ABD basını: ABD, Türkiye'ye bugünden itibaren yaptırım uygulamaya başlayabilir