Ana Sayfa
26 Şubat 2022 ( 1088 izlenme )
Reklamlar

Mehmet Barlas şimdi rahatladı eline sürekli çalacağı sazı aldı! Alınan yanlış kararlarla gelişen ekonomik krize bahaneyi buldu

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugün yayımlanan yazısında Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hakkında "Yaşanan savaşa karşı getirilen yaptırımlar Türkiye'yi de vurabilir" dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş "Yeni dünya düzeni ve Türkiye" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Barlas yazısında, 

Bugünkü yazısında söz konusun RusyaUkrayna savaşından Türk ekonomisini darbe göreceğini belirten Barlas, "NATO ülkesiyiz ama Avrupa Birliği üyesi değiliz. Ayrıca Amerikan silahları hem Yunanistan'da hem de Suriye'de adeta Türkiye'ye karşı yığılmış vaziyette. Yani bu yeni dünya düzeninde bir NATO üyesi olmak Türkiye için imtiyazlı bir durum değil." dedi.

İşte Mehmet Barlas'ın yazısı şu şekilde:

"Yeni dünya düzeninin kuruluşuna tanık oluyoruz. Ancak ne kadar yeni desek de bu düzen eski soğuk savaş düzeninden çok farklı değil. Bazı isimler beceriksizlikleriyle yeni düzeni savaşla başlattılar.

BİDEN'IN BECERİKSİZLİĞİ

Örneğin, Amerika'nın Başkanı Biden defalarca Ukrayna'yı NATO'ya almaktan bahsetti, hem almadı hem de Rusya'yı kışkırttı. Sonuç, Rus ordusu Ukrayna topraklarında. Bazı yeteneksizler de kendilerini dünyanın yıldızlarıyla karıştırıyorlar. Mesela, İngiltere Başbakanı Johnson, kendini Churchill zannediyor ve  Putin'i de Stalin'in yerine koymaya çalışıyor. Yaşanan savaşa karşı getirilen yaptırımlar Türkiye'yi de vurabilir. Çünkü Türkiye, Rusya ile ticaret, sanayi ve turizm gibi konularda derin işbirliği içinde. Alınan her önlem, Türk ekonomisini etkileyecek.

NATO ÜYELİĞİ  İMTİYAZ DEĞİL

Bu arada şunu da not edelim: NATO ülkesiyiz ama Avrupa Birliği üyesi değiliz. Ayrıca Amerikan silahları hem Yunanistan'da hem de Suriye'de adeta Türkiye'ye karşı yığılmış vaziyette. Yani bu yeni dünya düzeninde bir NATO üyesi olmak Türkiye için imtiyazlı bir durum değil. Türkiye'nin geçmişteki dengeli ve tarafsız tutumu sanki cezalandırılıyor. Bizim gerçek dostumuz sadece biziz. Ne Amerika, ne İngiltere, ne de Fransa'dır. Bu acı gerçeği Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların bize yansıması sırasında iyice göreceğiz. Ticaretimiz de, sanayimiz de, turizmimiz de, tarımımız da darbe görecek. Bizim ihtiyacımız galiba sabretmektir."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mahfi Eğilmez AKP’ye kaybettiren 8 maddeyi açıkladı TRT Spikeri Ersoy Dede vatandaşa bunu da çok gördü: 3 kilo alıp ne yapıyorsunuz Rekor açık veren SGK emekli maaşlarını ödeyebilmek için taşınmazlarını satıyor Bu paylaşımı bir CHP’li yapsaydı başına neler gelirdi