Ana Sayfa
05 Nisan 2023 ( 1271 izlenme )
Reklamlar

Melih Gökçek'i 14 Mayıs korkusu sardı: Yine rezil oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken görevden alınan AKP'li Melih Gökçek'i 14 Mayıs korkusu sardı. Gökçek, Millet İttifakı'nın seçim kampanyasında kullandığı 'Marteniçka' bilekliği darağacına benzetti.

Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Trabzon’u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun, yağışlı havanın altındaki mitinge yoğun katılım dikkat çekti. Trollerin hedef aldığı Trabzon mitingini AKP’li eski Belediye Başkanı Melih Gökçek de hedef aldı.

Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun reklam kampanyasında kullandığı ‘marteniçka’ bilekliğinin ‘darğacı’ olduğunu iddia etti. Gökçek, kentte asılan marteniçka afişinin fotoğrafını paylaşarak şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu trabzon’da darağaçlı afiş kullandı…

Mesaj açık… Geleceğiz, yargılayacağız ve asacağız…

Kim yargılayacak? Affedeceği FETÖ’cü hakimler mi? Kimleri yargılayacaklar? Başta Erdoğan ve Ak Partilileri mi? Bahçeli ve MHP’lileri mı? PK’lıları öldüren asker, jandarma, polis ve özel harekatçıları mı? Ve kaç siyasetçi,
kaç asker, jandarma, polis ve özel harekatçı asacaklar… Kılıçdaroğlu FETÖ’nün 15 temmuzda yaptığı gibi subliminal mesajları bırak erkek gibi açıktan konuş. ,”.

detailphotofancybox0

MARTENİÇKA’NIN ANLAMI NEDİR?

Marteniçka, Balkan kültüründe yaygın bir bahar geleneğidir. Baharın gelişinin en önemli simgelerinden biri olan Marteniçka, kırmızı ve beyaz ipler ile yapılan bileklikler mart ayının başında takılmaya başlanır.

1 Mart’ta bileklerine Marteniçka takan insanlar ilk kırlangıç veya leylek görüldüklerinde en yakın çiçek açmış ağaca bilekliklerini bağlarlar. Bilekliğin şans getireceğine ve kişinin dileğini gerçekleştireceğine inanılır.

Bulgarlar, 1 Mart’tan itibaren Baba Marta (Marta Nine) günlerinin başladığına inanmakta ve yakınlarına ‘marteniçka’ olarak adlandırılan sembolleri, yıl boyu sağlık ve güç dileğiyle hediye etmektedir.

NE OLMUŞTU?

Gökçek’in daha önce de buna benzer çok sayıda skandal paylaşımları olmuştu.

AzerbaycanErmenistan çatışmasında da oyun videosu paylaşan Gökçek, Sözcü yazarı Murat Muratoğlu’nun yeni petrol rezervi bulunduğuna dair resmi açıklamaların ardından yayımladığı, “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı” paylaşımını da ciddiye almıştı.

Gökçek ayrıca Beşiktaş’ın eski Kamerunlu golcüsü Vincent Paté Aboubakar’ı general üniformasıyla fotomontajlı fotoğrafını “Şehit düştü” diyerek paylaşmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gökçek'in belediye personeliyle tek tek uğraştığını belirterek, "Ruh sağlığında bir bozukluk var. Ben sağlamım diyorsa çok sayıda şikayet ediyoruz ya cezai ehliyet bakımından kurtulmak için herhalde numara çekiyor." demişti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kendisine ahlaksız cevap veren TRT spikerine Berna Laçin’den cevap Eski Bakan Okuyan'dan Flaş Sözler! Filmlere konu olacak olay! Sosyal medyadan zeytinyağı satmak istedi, 5 milyon lirasından oldu Barış Pehlivan AKP'den aldığı bilgiyi açıkladı. Erdoğan seçilmezse işleyecek plan ortaya çıktı