Ana Sayfa
04 Temmuz 2022 ( 1965 izlenme )
Reklamlar

Memur ve emeklilerin zam oranı açıklandı

TÜİK verilerine göre enflasyonda bir önceki aralık ayına göre yüzde 42,35'lik artış yaşandı. Böylece emeklinin zam oranı yüzde 42,35 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 6 aylık enflasyon yüzde 42,35 olarak gerçekleşti. Bu gelişmenin ardından milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam oranları da netleşti.

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor.

Memurlar ocak ayında yüzde 7,5 zam almıştı.
Memur ve memur emeklileri yüzde 34,85 enflasyon farkı alacak.  Yüzde 7'lik toplu sözleşme zammıyla temmuz ayı toplam zam oranı yüzde 41,85 olacak.

SSK ve BağKur emeklileri de yılda iki kez aylıklarına zam alıyor.  Bu oran 6 aylık enflasyon rakamına göre belirleniyor. Buna göre SSK ve BağKur emeklileri yüzde 42,35 zam alacak.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Seçim Yasasında Mühürsüz Oy Hazırlığı “AK Parti’ye oy veren dostlar hırsızlık sizin hoşunuza gidiyor mu” Cumhur İttifakı'na kötü haberi iktidara yakın yazar verdi İbrahim Kalın’dan, ’29 Ekim’den sonra kapanma’ iddialarına ilişkin açıklama