Ana Sayfa
06 Aralık 2021 ( 2962 izlenme )
Reklamlar

Memur ve memur emeklisine gelen zam oranı belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farkından oluşan zam yapıldığını açıkladı.

Memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacağı, aralık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından açıklanacak. Konu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada' Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.' denildi.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Aylık enflasyon son 5 ayda sırasıyla yüzde 1.80, 1.12, 1.25, 2.39 ve 3.51 artmış. Toplamı yüzde 10.07 yapıyor. Bu rakamlara göre enflasyon farkı yüzde 7'nin üzerinde oluyor. Kasım ayı rakamları baz alındığında memurlar ve memur emeklileri, yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı alabilecek. Aralık enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına uygulanacak olan zam oranı da belli olacak.

Milyonlarca Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı ağustosta belli olmuştu. Buna göre; 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62’lik bir artış olacak.

Her 6 ayda bir Enflasyon söz konusu zamların üzerine çıkarsa, fark da eklenecek. Buna ilave olarak sendikalı yaklaşık 2 milyon memura 400 liralık da toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li vekil vatandaşa böyle küfür ve tehdit etti! Sunucu ne yapacağını şaşırdı! CNN Türk canlı yayınına Prof. Dr. Mesut Caşın'ın küfrü damga vurdu Tartışma yaratan “yellehçiler” vaazı Müftü ile imam birbirine girdi… ‘Otur yerine terbiyesizlik yapma’