Merve Hasman'ın korona virüsü videosu gündem oldu

9024 izlenme 18 Mart 2020
Reklamlar
İşadamı Nurettin Hasman'ın İtalya'da yaşayan fotoğrafçı kızı Merve Hasman Salvatori, korona virüsü nedeniyle ülkede yaşanan dramı göz yaşları içerisinde anlattı ve uyarılarda bulundu.

Korona virüsü nedeniyle İtalya'da büyük bir dram yaşanıyor...

Dünyada Çin'den sonra en çok ölümün yaşandığı ülke İtalya olurken, İşadamı Nurettin Hasman'ın İtalya'da yaşayan fotoğrafçı kızı Merve Hasman Salvatori ülkede yaşananları anlattı.

"Bizim yaptığımız hataları yapmayın" diyerek uyarıda bulunan Salvatori, şu ifadeleri kullandı:

'TATİL OLARAK ALGILANDI VE HER YERE YAYILDI'
 
"Dünyanın yaşadığı bu corona virüsü kabusuyla ilgili eminim herkesin az çok bilgisi var… Ben İtalya’da yaşayan birisi olarak bir takım şeyleri biraz daha açıklığa kavuşturmak istedim, siz de bizim yaptığımız hataları yapmayın diye. İtalya’da ilk vakalar Lombardiya’da çıktığı zaman eğitime ara verildi ve okullar tatil edildi. Bir tatil olarak algılandığı için aileler çocuklarını alıp, sağa sola gittiler. Böylelikle virüs yayılmaya devam etti."

'İNSANLAR TÜPLERE BAĞLANARAK HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYOR'       

"Bilmiyorum her şey ne kadar yansıyor Türkiye’de ama siz hiç hastanede tüplere bağlı insanları gördünüz mü, ya da 37 yaşında bir çocuğun oksijen tüpüyle 'Ben 10 gündür cehennemi yaşıyorum. Bu normal grip gibi değil! En fazla hastalanırım. Grip gibi geçer, beni ö&ldürmez' diye düşünmeyin" dediğini duydunuz mu?"

'BURADA İNSANLARI SEÇİYORLAR, LÜTFEN EVDE KALIN'

"Bu iş gerçekten ciddi. Burada insan seçiyorlar. İnsan seçmek zorundalar çünkü hiçbir ülkenin hiçbir hastanesinin bütün ülkeyi hastaneye alacak kapasiteye sahip olduğunu düşünmüyorum. Kendinizi düşünmüyorsanız, diğerlerini düşünün ve bu insan seçimine sebep olmayın! Lütfen evde kalın!"

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker'in bahsettiği iş insanı Mübariz Mansimov'un doğum gününde kimler yok ki... Yargının iki yüzü... MHP'liye var İmamoğlu'na yok Burhan Kuzu’nun 19 Mayıs paylaşımı ‘Yok artık’ dedirtti: Atatürk’ü değil, Vahdettin’i andı YHT’de muhalif medyaya sansür Meclis gündeminde