MHP'nin 17 Aralık açıklaması sosyal medyada gündem oldu

546 izlenme 18 Aralık 2019
Reklamlar
MHP'nin 17-25 Aralık sürecine ilişkin geçmişte yaptığı açıklamalar sosyal medyada yeniden gündem oldu. FETÖ'ye yakın savcılar tarafından yapıldığı iddia edilen operasyonlardan sonra AKP ile Gülen yapılanması arasındaki ipler atılmıştı. MHP, o dönem "17-25 Aralık'ı rüşvet ve yolsuzlukla mücadele haftası" olarak kutlayacağını açıklamıştı.

FETÖ'nün talimatıyla gerçekleştirildiği belirtilen, aralarında devlet bakanlarının da olduğu ve çok sayıda kişiye yönelik başlatılan 17-25 Aralık operasyonları yeniden gündem oldu.

AKP ile Gülen yapılanması arasındaki ortaklığı resmen bitiren operasyonlardan sonra 4 bakan görevinden istifa etmiş ve Türkiye bu operasyonu konuşmuştu.

O günlerde MHP Genel Merkezi operasyonların yanında olmuş ve 17-25 Aralık'ı "Rüşvet ve yolsuzluklar mücadele haftası" olarak kutlanacağı açıklanmıştı.

Hatta o günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet'ten Can Dündar'a verdiği röportajda odamdaki saat 17.25'te takılı kaldı ifadesiyle operasyonların takipçisi olacağını açıklamıştı.
O günlere ilişkin MHP'li Semih Yalçın'ın yapmış olduğu açıklamalar sosyal medyada gündem oldu. Twitter'ın en çok paylaşılan videoları arasına giren görüntülerde Yalçın'ın operasyonları destekleyen açıklamaları dikkat çekiyor.

İşte o açıklama:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu'ndan flaş seçim açıklaması Belediye CHP'li olunca... Fatih Altaylı: Limak kaçıyorsa, gerisini varın siz düşünün Sedat Peker operasyonunda 3 kişi daha gözaltına alındı