Ana Sayfa
24 Temmuz 2021 ( 4291 izlenme )
Reklamlar

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin canlı yayında bir iş insanın verdiği maaşı açıkladı, kimse inanmadı! Tepki yağıyor...

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin CNN Türk’te katıldığı programında iş insanlarının kendisine gönderdiği mesajları okudu. İçlerinde en dikkat çekeni ise çobanlık için ayda 7 bin lira maaş vermesine rağmen çalışan bulamadığını iddia eden iş insanıydı.

Programda Suriyeli sığınmacılar tartışılıyordu. Gazeteci Şaban Sevinç, Suriyelilerin her yerde ucuza çalıştırılmasından dolayı iş dünyasının bundan memnun olduğunu, bu durumun da Türkiye vatandaşlarının istihdamını azalttığı fikrini söyledi.

Zafer Şahin ise bu sırada kendisine gelen ve durumun böyle olmadığını iddia eden mesajları okudu.

"İŞ BEĞENMEMEZLİK VAR"

Şahin şöyle dedi:

"Gelen mesajları aynen okuyorum. İsmini de veriyor ve diyor ki, Osman Kızılaslan, ben esnafım. Türkiye’de çalışan çırak bulamıyoruz. Hep yüksek ücretle yabancıları çalıştırıyoruz. Şaban Sevinç Bey Sultangazi’ye gelsin bana 100 kişi göndersin. Ucuz çalışan Suriyeli yok. Türkiye’de işsizlik yok, iş beğenmemezlik var“ demiş o kendi fikri, ona bir şey demiyorum. Diğer mesajları okuyorum bakın, Merhaba. Mali müşavirim. Suriyeliler Türklerin çalışmadığı yerlerde çalışıyorlar. Ucuz da değiller“ demiş. Bir tane daha, Ömer Faruk Çağlı. Afyon’da mermer üretimi yapıyormuş, Şu anda Afyon’da mermer fabrikasında çalışan işçi sayısı kadar işçiye ihtiyaç var ve yüksek maaşla“ diyor.

Daha onlarca böyle mesaj var. Ben meselenin bir de bu boyutu olduğunu kanıtlamak için bu mesajları okuyorum. Elbette ki gençlerin işsizlik sorunu var, elbette ki gençler daha iyi şartlarda çalışmak istiyorlar. Ama bu Suriyelileri de böyle hedef gösterecek… Ya mazlum insanlar işte. İnsanlar kafalarına yağan bombalardan canlarını kurtarmak için çoluk çocuk oraları terk etmek zorunda kalıp geldiler. Kim bunu ister? Kemal Bey diyor ki "Ben göndereceğim“. Bir kere Birleşmiş Milletler kuralları var. Diyor ki, siz size sığınan mültecileri ancak onlar isterse, gönüllü olursa ve gidecekleri yerde güvenlik durumu olursa gönderebilirsiniz. Meselenin bir de bu boyutu var. Kimse bu kadar mülteciye bakmak istemez tabii ama ne yapalım Suriye sınır komşumuz. 911 kilometrelik sınırımız var."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Trafik ceza ve motorlu taşıtlar vergi gecikme zammına da zam geldi Sayısal Loto’da şoke eden rakamlar “Anketlere güvenmiyorum” demişti! Ünlü anket şirketi Erdoğan'a meydan okudu AKP'li kadından çocuklarını ısıtamayınca canına kıyan anne için vicdansız sözler: Şimdi ben onu mu düşüneceğim. Isıtamamış mısıtamamış