Muharrem İnce'nin 24 yıldır peşinde olduğu görüntüler ortaya çıktı! Ali Kırca'dan isteyip de alamadığı program kaydı

3250 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 1997 yılında ATV'de Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı programındaki görüntüleri ortaya çıktı.

24 yıl önceki görüntülerde İnce, FETÖ dershanelerinden ve katsayı yanlışından bahsediyor.  Bir din dersi sorusunun 4 matematik sorusu kadar puan getirdiğini fark ettiğini kaydeden İnce Odatv'den Hazar Şahsuvar'a şunları anlattı: 

BU PROGRAMDAN SONRA BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI

"Bir gün dershanede oturuyorum iki çocuk sınav sonuç belgesini getirdi bana. Bakıyorum, 10 soru yapan 15 soru yapandan daha fazla puan almış. 'Bu olamaz bir hata var' dedim, sonra araştırdım. Sosyal ve din sorularının katsayısına baktım. 4 matematik sorusu yaptığınızda bir din dersi sorusuna denk geliyor. Acayip bir fark var arada bunu Türkiye'de ilk ben gündeme getirdim. O güne kadar katsayıları açıklamıyorlardı... Bu programdan sonra bakanlık soruşturma açtı bana 'sen fizik öğretmenisin böyle bir açıklama yapamazsın' diye."

METİN AKPINAR VE MİLLİ EĞİTİM BAKANI DA ORADA

Sanatçı Metin Akpınar ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz ile Siyaset Meydanı'nın galasında denk geldiklerini aktaran İnce, liselere geçiş sınavında katsayıların açıklanmasına sebep olan süreci şöyle ifade etti:  

"Nevzat Ayaz, Milli Eğitim Bakanı'ydı. Bu Siyaset Meydanı'nın galası yapılıyordu. Vatandaş olarak beni de çağırdılar. Metin Akpınar, Ayaz ve ben aynı masadaydık. Akpınar'ın da katkılarıyla durumu anlattım konudan habersizdi. Sonra katsayılar açıklandı ve düzeltildi. Ve liselere geçiş sınavında katsayılar kamuoyuna açıklandı."

FETÖ'YE KARŞI İLK MÜCADELE VEREN İSMİM

Liselere geçiş sınavı üzerinden FETÖ ile mücadeleyi veren ilk kişi olduğunu söyleyen İnce şunları aktardı: 

"Belki de burada fen liselerine girişte, FETÖ ile ilk mücadeleyi yapan benim. 4 tane din dersi sorusu soruluyor; 16 puan. Bir matematik sorusu 1 puan...  Bu 4 din dersi sorusunu biliyorlar, hangi din dersi sorusu sorulacak, onları çalıştırıyorlar çocuklara ve 16 puan önden başlatıyorlar." 

ALİ KIRCA "BULAMADIK" DEDİ

İnce yıllarca bu videoyu aradığını belirterek "Ben yıllarca bu videonun peşindeydim. Ali Kırca'yı aradım hatta ATV'yi sel basmış bulamadık dediler. Nasıl olduysa birisinde varmış çıkarttı ortaya ben yılladır bunun peşindeydim" dedi.

HİÇ UYUMADAN 8 SAAT DERS ANLATTIM

İnce'ye videoda bahsettiği, 'sabah dersim var' ifadelerini sorduk ve ertesi günü anlattı: 

"Bir broadway arabam vardı, onunla gitmiştim yolda araba arıza yaptı. Sabah 5'e doğru gelmiştim, hiç uyumadan derse girmiştim. 8 saat de dersim vardı. Lavabado saçlarımı yıkadım eve gidememiştim çünkü."

VİDEODA NE VAR?

İnce videoda "sadece bunun için geldim" diyerek liselere geçişte yaşanan katsayı yanlışından ve FETÖ dershanelerinden bahsediyor. İnce şu ifadeleri kullanıyor: 

"Profesörlerin koltuğunu sağlam görmediğim için soruyorum. 25 yıl sonra bu program yapılırsa benim yerimde kimin oturduğu önemli değil. Ama Prof. Zafer Üskün’ün yerinde kimin oturduğu önemli. Bedri Baykam’ın yerinde kimin oturduğu önemli. Çünkü sanatçılar ve bilim adamları toplumun önünde olan insanlardır. Ben vatandaş olarak burada bulunuyorum. Ve bu durumda milletvekili İsmail Köse’nin payı olduğuna inanıyorum. Şimdi 8’inci sınıfa giden bir çocuğumuz var. Çocuğunuzu sınavlara hazırlıyorsunuz, fen lisesine sokacaksınız. 10 tane sosyal ve 4 tane din sorusu… 14 sorudan aldığı puan. Bir de 40 matematik sorusundan aldığı puan var. Katsayılar açıklansın, açıklamıyorlar… 14 tane soruyu yapan, 40 tane matematik yapandan daha fazla puan alıyor. Ben sadece bunun için geldim, yarın 8 saat derse gireceğim. Saat 8:30’da Yalova’da olmam lazım. Şimdi bakınız bu neden kaynaklanıyor. Fen liseleri, en iyi çocukların eğitildiği yerlerdir. Yani profesör olacak olan bu çocuklardır. Bilim adamı olacak olan, sizin yerinizde olacak olan bunlar. Yani 40 matematiği yapan açıkta kalacak, 14 tane sosyal sorusunu yapan fen lisesine girecek. Şimdi bu Fetullah Gülen’in dershaneleri var. Bu çocuklar fen lisesi hazırlık kurslarında yetiştiriliyor. Oysa merkez sağ içerisindeki bu tür dinci örgütlenmeleri yıllardır destekleyen milli eğitimle ilgili bu tür planları Refah iktidara geldi de mi yaptı?"

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu'na tv100'de kurulan kumpasta yeni gelişme Prof. Dr. Naci Görür’den yurttaşlara deprem önerisi: Elinizde oy pusulası var Zincir marketin Ayçiçek yağındaki zam oyunu deşifre oldu Nagehan Alçı nereye koşuyor... Erdoğan ve Albayrak'ı böyle eleştirdi