Ana Sayfa
28 Aralık 2019 ( 836 izlenme )
Reklamlar

Muhtarlara Kanal İstanbul baskısı: “Hakkında konuşmayın, yazı yazmayın”

İstanbul Büyükçekmece’de Kaymakamlığın, muhtarları arayarak Kanal İstanbul konusunda yorum yapmamaları ve itiraz etmek isteyen vatandaşlara yol göstermemeleri konusunda baskı yapıldığı öğrenildi.

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki muhtarlara Kanal İstanbul konusunda baskı yapıldığı ortaya çıktı. Kaymakamlıktan arandığını söyleyen muhtarlar, kendilerine Kanal İstanbul konusunda konuşmamaları ve vatandaşlara itiraz dilekçesi vermeleri için yol göstermemeleri gerektiğini konusunda uyarı yapıldığını belirtti. Evrensel'e konuşan mahalle muhtarları, Kaymakamlıktan arandıklarını söyleyerek, “Bize ‘Konuşmayın, dilekçe vermeyin, açıklamada bulunmayın, yol göstermeyin’ dediler” ifadelerini kullandı.

"VALİLİK DİREKTİFİ İLE ARIYORUZ" DEDİLER

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ayyıldız, “Kaymakamlık tarafından bir görevli, Valilik direktifi ile aradığını söyledi. ‘Basında ve sosyal medyada Kanal İstanbul’la ilgili bir şey paylaşmayın’ dedi. İki muhtar arkadaşı daha aradım, ‘Evet bizi de aradılar’ dediler” ifadelerini kullandı.
 
"İNSANLARA YOL GÖSTERMEYİN, AÇIKLAMA YAPMAYIN" TELKİNİ!

Akkan, "Bu memlekette neyin nereye gideceği belli değil, ben başıma bir iş almak istemiyorum, kimseye yem olmak istemiyorum, görevimi yerine getiren bir muhtarım, görevimi yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sinanoba Mahalle Muhtarı Zeynep Akkan da kendisinin Kaymakamlık tarafından arandığını söyledi. Akkan, "’Bu konuda konuşmayın, açıklamada bulunmayın, yazı yamayın’ dediler. ‘İnsanlara yol göstermeyin' dediler” diye konuştu.

HİÇBİR ŞEKİLDE YAZI YAZMAYIN

Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Barış, öğle saatlerinde arandığını söyledi. Barış, “Aradılar ve bize, 'Kanal İstanbul hakkında herhangi bir yazı yazmayın’ dediler. ‘Hiçbir şekilde yazı yazmayın, Çevre Bakanlığına dilekçe vermeyin’ dediler” diye belitti.

Kanal İstanbul’a karşı olduğunu söyleyen Barış, “Memleketimizin tabiatı bozulmasın, bütün gündem Kanal İstanbul’la geçiyor, bilim adamları bunu zararlı görüyorlar, mühendisler zararlı görüyorlar. Televizyonlarda Cumhurbaşkanımızı dinliyorum, ‘Yapacağım’ diyor, bu kötü bir şey. Bize fikrimizi de sorun olmuyor zaten ama bilim adamları zararlı diyorlar, Marmara rezil olacak diyor. İstanbul’u zaten hafriyat kamyonları birbirine katmış durumda. Şimdi bu hafriyatlar nereye gidecek, nasıl taşınacak? Ben bu yüzden yapılmasına taraftar değilim” dedi.
 
Fikirlerini açıklamasına hiçbir şekilde kimsenin mani olamayacağını diyen Barış, “Ben fikrimi söyleyeceğim, eğer söylemezsem vatandaşlıktan çıkmış olurum. Beni seçen insanlara karşı sorumluluğum var. Sadec benim fikrim de değil, toplum olarak bir araya gelip bunları tartışmak ve konuşmak lazım, fikirlerimiz nedir anlatmamız lazım. Toplantı yapmamız lazım, bir araya gelmemiz lazım… Karşı çıktığımızı ve nedenlerini herkesin bilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cübbeli günah çıkardı... Mehmet Ali Çelebi, Muharrem İnce'ye Bakın Ne Teklif Etmiş? İmam Hatipli Vatandaş, CHP'deki İstifalara İsyan Etti İzmir için Tunç Soyer'den korona virüs hakkında ”Acil karantina” çağrısı