Ana Sayfa
09 Şubat 2020 ( 377 izlenme )
Reklamlar

Mustafa Akıncı skandalda ısrarcı!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, skandal açıklamalarında ısrarcı olmaya devam ediyor. Daha önceki sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Akıncı, "Kıbrıs Türk’tür Türk Kalacaktır siyaseti 1950’lerin sloganıdır. Gerçek durumla ilişkisi yoktur" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sözlerinin daha önceki söylediklerinin aynısı olduğunu belirterek, "İlk defa söylemediğim bu sözlerimin de arkasındayım; çünkü Kıbrıs Türk halkının gerçek duygu ve düşüncesi budur. 

"KIBRIS TÜRKTÜR SİYASETİ, 1950’LERİN SLOGANIDIR"

"Esas olan KKTC’nin iki eşit kurucu devletten birine dönüşerek federal çatı altında ve uluslararası hukuk içinde hak ettiği saygın yeri almasıdır" diye devam eden Akıncı, "Bu çabaya destek olunması gerekir. Böylesi bir Kıbrıs, kuzeyi ve güneyi ile Türkiye’ye dost bir coğrafya olur. Bu da herkesin yararınadır. 'Kıbrıs Türk’tür Türk Kalacaktır' siyaseti 1950’lerin sloganıdır. Gerçek durumla ilişkisi yoktur. 

Kıbrıs’ta yaşayan farklı toplumlar vardır ve barış içinde yaşayacakları federal bir düzen arayışı sürmektedir. Kıbrıs Türk halkı Atatürk ilkelerine bağlı, laik ve demokratik, hoşgörü ve barış kültürünü içselleştirmiş bir halk olarak çağdaş Avrupa değerlerinde bir yaşam için mücadelesini sürdürmek istiyor. Bu mücadeleye ancak saygı duyulur, saldırı yapılmaz. Düzeyimi koruyarak vereceğim cevap budur. Yapılan bazı açıklamalarda istendiği gibi asıl cevap, elbette halkın vereceği cevaptır" ifadelerini kullan

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'den ayrılış sürecini anlatan Davutoğlu'ndan çok sert sözler Fahrettin Altun Fena İfşa Oldu! İşte 128 Milyar Doların Gittiği Kişiler! Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı