Ana Sayfa
24 Ağustos 2021 ( 1853 izlenme )
Reklamlar

New York Times'tan çarpıcı Erdoğan analizi: Tersine döndü

New York Times, Taliban'dan kaçarak Türkiye’ye gelen Afgan mültecilerin yaşadıklarıyla ilgili makale yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili çarpıcı analizlerin bulunduğu makalede, “Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de sığınmacı ve mültecilere karşı insanların yaklaşımı tersine döndü.” denildi.

ABD ve batılı güçlerin ülkeden ayrılmasıyla birlikte Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban’ın kısa bir süre içerisinde etkisini artırması, çok ciddi bir göçün de yaşanmasını tetikledi.

MÜLTECİLERE KARŞI TUTUM MERCEK ALTINA ALINDI

Son aylarda Taliban’dan kaçan çok sayıda Afgan mülteci İran üzerinden karayoluyla Türkiye’ye giriş yaparken, New York Times muhabiri Carlotta Gall kapsamlı bir dosya haber hazırladı. “Afgan mülteciler, Türkiye’de sert ve düşmanca bir sınırla karşılaşıyor” başlıklı makalede, son dönemde Türkiye’de mültecilere karşı tutum mercek altına alındı.

“TÜRKİYE’DE DE YAKLAŞIM TERSİNE DÖNDÜ”

Kabil’de geçen hafta havalimanında yaşanan kan donduran görüntülerden çok önce Afgan mültecilerin İran üzerinden karayoluyla Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Gall, “Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de sığınmacı ve mültecilere karşı insanların yaklaşımı tersine döndü. Bazen şiddet olayları yaşanabiliyor, bıçaklanmalar ya da yakın zamanda Ankara’da olduğu gibi Suriyelilerin evlerine saldırılar olabiliyor. Afganlar, insan hakları örgütleri ve hatta hükümet yetkilileri de geçen aydan beri Türkiye’nin Afgan mültecileri geri gönderme konusunda oranın dramatik bir şekilde arttığını söylüyor” ifadesini kullandı.

“MÜLTECİNİN YÜKÜ ÇOK ACİL BİR SİYASİ SORUN OLDU”

Erdoğan’ın da mülteciler konusundaki tutumuna değinen New York Times muhabiri, “Cumhurbaşkanı Erdoğan için, 3.6 milyon Suriyeli ve 300.000’den fazla Afganın da aralarında olduğu çok sayıda mültecinin yükü, çok acil bir siyasi sorun oldu, özellikle Türkiye ekonomisi kötüye giderken. Daha fazla Afgan’a kapılarını açma niyeti olmadığını açıkça söyledi” yorumunu yaptı. New York Times, Afgan mültecilerin kalabalık gruplar halinde İran üzerinden Türkiye’ye geldiğini hatırlattı.

“AVRUPA BİRLİĞİ İLE MÜZAKEREDE BİR MANİVELA OLARAK KULLANIYOR”

Makalede, “Sayın Erdoğan sıklıkla mültecileri, Avrupa Birliği ile müzakerede bir manivela olarak kullanıyor. Fakat Erdoğan Batı ülkelerine bu konuda dert de yanıyor. Erdoğan geçen hafta pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü ve Türkiye’nin daha fazla yükü omuzlanamayacağını söyledi” denildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP eski milletvekili Mustafa Yeneroğlu: "İNSANLAR AFYONLAŞTIRILDI. TOPLUM ZOMBİLEŞTİRİLDİ. Kemal Kılıçdaroğlu net konuştu: 5'li çetenin hamisi ve pazarlamacısı Erdoğan'dır Sedat Peker: Dik Adam, Namuslu Adam Türkiye'de koronavirüsten ikinci ö&lüm gerçekleşti