Ana Sayfa
05 Ekim 2019 ( 1585 izlenme )
Reklamlar

"Onu size diyeni de hizmetlerimizle pişman edeceğiz"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Senin – Geleceğine Birlikte Karar Verelim” başlıklı, “Stratejik Plan Çalıştayı”nın kapanış konuşmasında "Onu size diyeni de hizmetlerimizle pişman edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen, “İstanbul Senin – Geleceğine Birlikte Karar Verelim” başlıklı “20202024 Stratejik Plan Çalıştayı”nın ikinci gününde binlerce İstanbullu ile bir araya geldi.

İmamoğlu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde dünden bu yana devam eden çalıştayın kapanış konuşmasını yapmadan önce, ortak sorunlarını tespit edip, taleplerini ve çözüm yollarını kurdukları ortak masalarda tespit eden toplumun farklı kesimlerinden vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu, kurdukları kadın masası, engelli masası, genç masası, yaşlı masası ve çocuk masasında sorunlarını ve çözüm yollarını ortaklaştıran vatandaşların taleplerini dinledi. Çocukların, her şeyin bedava olması istekleri herkesi güldürürken, işitme engelli bir gencin özellikle hastanelerde yaşadıkları sorunları tercüman aracılığıyla İmamoğlu'na aktarması, sorunların çeşitliliğini ortaya koydu. İmamoğlu, ortak masalarda konuşulan her konunun kendisine rapor olarak ulaştırılacağını ve çözüm noktasında hızlıca çalışmaya başlayacaklarını vurguladı.

“BU, ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ”

Ardından kendisini bekleyen yaklaşık bin 500 kişinin karşısına geçen İmamoğlu, alkışlar eşliğinde konuşmasına başladı. İmamoğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

 
“Bu çok ciddi ve önemli bir başlangıç. Biz, sizin ne yaşadığınızı, bu kentte ne hissettiğinizi ve bu kentle ilgili düşüncelerinizi, bu kentin yönetim mekanizmasıyla buluşturmak için sizi buraya davet ettik. İstanbul'da ilk kez böyle katılımcı bir sürecin yönetimiyle stratejik plan hazırlanacak. Bunu önemsemenizi istiyorum. Hep birlikte geleceği hazırlayacağız. İstanbul'u en iyi siz yönetirsiniz. İnsanlar, ‘Bu kadar 16 milyon insan nasıl yönetsin' diyebilir. Bunun elbette yöntemi var: Bilgi toplayarak. Sağlıklı bilgiyi vatandaşından alan yöneticiler, sadece onlar adına, vatandaşları adına; onların sesi, eli, dili olarak süreci yönetirlerse hiçbir sorun yaşamazlar. Yöneticiler de vatandaşın temsilcisi olduklarını hiçbir zaman unutmazlarsa, inanın hata da yapmazlar.”

“16 MİLYON ADINA FİKİRLERE ULAŞMAK İSTİYORUZ”

“Bugün sizlerin de katılımıyla, 16 milyon adına fikirlere ulaşmak istiyoruz. Meclis üyelerimizle başladık. Belediye başkanlarımız katıldı. Farklı gruplarla bugün yapılan toplantılar çok büyük bir ivme kazandırıyor. Bu, Ekim ayı boyunca devam edecek. Farklı gruplarla geliştirdiğimiz ve geliştireceğimiz çalıştaylarla herkesi hissetmek istiyoruz. Bu maksatla, istanbulsenin.org adlı bir internet sitesi açtık. Burayı ziyaret eden her hemşehrimiz, tespit ettikleri sıkıntılarla ilgili oylamalarını paylaşabilecekler. Bu uygulamamız, kent yönetiminin devamlı bir şekilde katılımla ilgili vatandaşla ilişki kurmasını sağlayacak.”

“HAYALLERİMİZİ KONUŞACAĞIZ”

“Sivil toplum kuruluşları, bizim önemli ve değerli paydaşlarımız olacak. Üniversiteler, kültür ve sanat camiası, çalışanlar ve iş dünyası, tümüyle bizim bu sürecimize katkı sunacaklar. Burada hayallerimizi konuşacağız, planlarımızı konuşacağız ve geleceğimizi hep birlikte tayin edeceğiz. Bahsettiğimiz şey, 21'nci yüzyıla yakışan bir belediyecilik. Bugünün teknolojisinde, erişimin bu kadar kolay olduğu bir sistemde, bir tıklamayla herkes birbirine ulaşabiliyor. Az önce yanımdaki koltukta oturan hanımefendi canlı yayına geçti. Beni orada hemen 78 kişi izledi. Buradaki bin 500 kişi aynı anda canlı yayına geçse, bizi bir anda 50 bin kişi izleyebiliyor. Böyle bir teknolojide o kadar kolay ki size ulaşabilmek ve sizden geri dönüş alabilmek. Bunu yaparak, işimizi kolaylaştırıyoruz.”

“HERKESİN MUTLU OLMASI ADINA BURADAYIZ”
 
“Bundan 3040 yıl önce böyle bir imkan yoktu. Biz, böyle bir imkanı niçin kullanacağız? Bu imkanı, demokrasi için kullanacağız. Ben, buna yeni nesil belediyecilik diyorum. Bu anlayış, neyi yaptığından çok nasıl yaptığınla ilgili. Nasıl yapmamız gerektiğini de onu yaşayanlar en iyi bilir. Şehri, tepeden inmeci bir tavırla değil, vatandaşından gelen talimatla yönetme anlayışından bahsediyorum. Vatandaşına hizmet ederken, hiç kimseyi dışarda bırakmayan anlayıştır yeni nesil belediyeciliği. Yine komşu koltuk bana dedi ki: ‘Birisi bana dedi ki; o ellerin kırılsaydı da İmamoğlu'na oy vermeseydin' diye bir münazara geçmiş. Ben de dedim ki: ‘Onu size diyeni de hizmetlerimizle pişman edeceğiz.' Kucaklayacağız. Bu şehirde yaşayan herkesin mutlu olmasını sağlamak adına da buradayız.”

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yargıdan kiracılara kötü haber Ebrar Karakurt’un pankartla cevap verdiği Abdulhamid’i AKP'li Birinci ile Pelikancı Öğüt padişah sandı Ali Babacan'dan Cüneyt Özdemir'in "Bunları AKP'deyken neden söylemediniz" sorusuna yanıt Özgür Demirtaş dolar için ilk kez rakam verdi