Osman Pamukoğlu: Kuşatma Başladı, Türkiye de İçinde...

1391 izlenme 12 Mart 2021
Reklamlar
Terörle mücadelenin efsane isimlerinden emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, ABD'nin yeni strateji güvenlik belgesini değerlendirdi, 'Kuşatma başladı, içinde Türkiye de var' dedi.

İşte Osman Pamukoğlu Paşa'nın birbirinden çarpıcı açıklamaları:
Yeni ABD Başkanı ne dedi birkaç gün önce; artık o bölgedeki dostlarımıza açık çek vermek yok dedi. Yani öyle bildiğinizi oynatamazsınız, dilediğinizi oynatamazsınız. Bunları kime söylüyor, Birleşik Arap Emirlikleri'ne söyleyecek hali yok Türkiye'ye söylüyor. Bir defa ABD'nin dostu mostu yok, Amerika'nın iki tane müttefiki var dünya siyasi tarihini bilen bunu gayet iyi bilir, birincisi İngiltere, ikincisi İsrail. Başka müttefiki falan yoktur, diğerleri arkadaşlarıdır. Sen kendine müttefikiz falan diyorsun. Bu proje ABD'nin Ortadoğu'da tahakkümünü artırma projesidir. Şimdi dünyadaki enerji kaynaklarının yüzde 65'i burada, bu bölgede. Fırat'ın doğusunu tutuyor işte esas zaten orada. Suriye'nin esas kaynakları da orada, enerji kaynakları orada ve orayı tutuyor, tutacakta zaten.

ABD'NİN STRATEJİ BELGESİ'NDE 4. MADDE ÇOK TEHLİKELİ

Şimdi Amerika açıkladı güvenlik strateji belgesini, Başkan Biden'ın kendisi de açıkladı: 
1- Amerika'nın askeri gücü büyümeyi sürdürecek.
2- Amerikan teknolojisi büyümeyi sürdürecek. 
3- Amerikan parası dolar dünya rezerv parası olarak kalmaya devam edecek. 
4- Amerikan bundan sonra işgal vs. kullanmadan demokrasi ve insan felsefesini dünyaya yerleştirecek. 

Bu son bölümün içine Türkiye de giriyor. Türkiye'yi dördüncü madde üzerinden sıkıştıracak. Zaten Biden'ın yeni kadrosuna bakan herşeyi görür. Mesela Biden Türkiye'yi aramadı, Türkiye ile konuşmadı diyorlar değil mi? Aslında Biden konuşuyor. Dedeağaç'ta bin 800 zırhlı araç, 300 helikopter, 20 bin Amerikan askeri bulundurarak konuşuyor.

ABD VE RUSYA ORTADOĞU'DA ANLAŞTILAR

Amerika Rusya ile anlaştı, Fırat'ın doğusu ve Irak'ın kuzeyi kendi kontrol ve tahakkümünde Fırat'ın batısı da Suriye'nin. İkisi de anlaştılar. Bunun dışında ne diyor yeni Başkan Biden? 'Ortadoğu'da bundan sonra ihtiyaç kadar kuvvet bulunduracağım. Avrupa'daki Amerikan askeri güünü büyüteceğim'. Oysa Trump 'tüm güçlerimi çekeceğim' diyordu. 

Avrupa'da Amerika'nın düşmanı mı var niye artırıyor askeri gücünü? Düşman kim? Düşman özünde Rusya. Kosova'daki hava üssü bizim İncirlik'ten büyük. Yetmedi Dedeağaç. Yetmedi Yunanistan'da üç tane üs, yetmedi Girit'te üs... Bir yerde daha var. Güney Kıbrıs'ta silah ambargosunu kaldırdı niye kaldırdı? Çünkü orada da iki müttefikinin üsleri var. Biri bizim Kuzey Kıbrıs tarafında diğeri Güney Kıbrıs'ta. Şimdi düşünün bu çemberi, kimi kuşatıyor Amerika. Tabiki Rusya'yı. Ki daha Bulgaristan ve kuzeyindeki Romanya'da oluşturduğu üsleri de saymadık.

Mesela Dedeağaç bizim Meriç'ten sonra bir adım ötemiz demek. Şöyle kabaca düşünürseniz burası aslında Çanakkale Boğazı'nın çıkışı demek. Rusya'nın ticaretinin yüzde 65'i boğazlardan gerçekleşiyor boğazlar bizim ama burayı asıl kullanan Ruslar.

Peki Amerika ne diyor mesela Libya'da hatta Azerbaycan Ermeni savaşında Amerika ipleri Ruslara bıraktı, müdahale etmedi bunu özellikle yaptı çünkü şunu demek istiyor ancak benim müsaade ettiğim yere kadar varsın gerisinde olamazsın. 

Kaldı ki Rusların ordusunun yüzde 65'i Ural'ların doğusunda konuşlu. En zengin yeraltı kaynakları, enerji kaynakları o bölgede ve orada da 1.4 milyar nüfuslu Çin var. Amerika daha ne desin herşey apaçık ortada.

Amerika bu kuşatmayla artık Ortadoğu'da enerji harcamayağını bundan sonra asıl hedefinin Asya-pasifik olduğunu gösteriyor.

TÜRKİYE DE KUŞATILDI...

Aynı şekilde Türkiyede kuşatıldı. Akdeniz'in kıyısından Fırat'a kadar Rusya, Fırat'ın doğusundan acem sınırına kadar da Amerika. Biden'ın işte bu yüzden yeteri kadar kuvvet bulunduracağım diyor çünkü artık Fırat'ın doğusunda 60 ile 90 bin kişilik kuvveti var, PYD diyorlar ama alakası yok PKK kuvveti o. Amerika'nın nihayeti hedefi Ortadoğu'da Kürdistan kurmak ve bundan hiçbir zaman vazgeçmedi, geçmeyecekte. Bunu adım adım götürecek. İlerde ne olacak derseniz ileri de hem Fırat'ın doğusundan hem de batısından Türkiye'ye baskı gelecek. İlk baskı yaptırımlarla olacak. Küçük dalgalar halinde yapacak bunu. Bizim Fırat'ın doğusuna dair kırmızı çizgimiz için geri çekil diyecek. Ama bunu dediğim gibi demokrasi ve insan hakları vurgularıyla sıkıştırarak yapacak. Askeri güçle değil içerideki unsurlarla ve demokrasi, insan hakları vurgularıyla.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Savaş öyle kağıt parçası para ile falan yapılmaz savaşlar altın ile yapılır. Bugün Amerika'nın 8 bin ton altını var. Çin'in 2 bin ton, Almanya'nın 2 bin ton, Rusya'nın 2 bin ton altını var. Savaş için çelik gibi bir ordun olacak bir de hazinen altınla dolu olacak. Bu ikisi yoksa savaşamazsın. Bugün artık Çin şirketleri aracılığı ile dünya piyasasından altın topluyor.30 bin ton altın stokladığı konuşuluyor dünyada. Gidişat bu şekilde. Biden konuşuyor ve gizlemiyor da açık açık söylüyor; Bir Rusya, iki İran, üç Kuzey Kore, dört Çin, beş Türkiye. Bunların yönetim sistemleri totaliter diyor. Dünya için kendi çıkarları için sorunlu buluyor. Bütün bunları dikkate aldığınızda çok uzak bir tarihte diyemeyiz üçüncü dünya savaşına.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP Genel Başkan Yardımcısından partisinin Bartın paylaşımına eleştiri Benzin ve motorine zam CHP lideri Kılıçdaroğlu canlı yayında konuşuyor Özgür Demirtaş, Buket Aydın'a 'Kredi kartım bana ait' deyince ortalık karıştı