Ana Sayfa
14 Kasım 2019 ( 628 izlenme )
Reklamlar

Sabah Yazarı Hıncal Uluç TRT'ye ateş püskürdü

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşe yazısında TRT'ye âdeta ateş püskürdü. İstanbul Maratonu'yla ilgili yapılan yayına tepki gösteren Uluç, "İstanbul Maratonu'nu, öyle bir naklen yayın yapın, öyle bir p*ç edin ki, kimse izlemesin"diye emir verseler, kurum ancak utanç dolu bir iş yapardı" ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, TRT’nin İstanbul Maratonu’na gösterdiği ilgisizliği ve kötü yayını sert dille eleştirdi. “Böyle bir rezalet dünyanın hangi yayıncı kuruluşunda görülmüş” diye yazan Hıncal Uluç, “Eğer birisi TRT'ye ‘İstanbul Maratonu'nu, öyle bir naklen yayın yapın, öyle bir piç edin ki, kimse izlemesin’ emir verse, kamu televizyonu, benim vergilerimle yayın yapan kurum ancak bu kadar kötü, bu kadar çirkin, bu kadar ayıp, bu kadar amaçsız, bu kadar utanç dolu bir iş yapardı” ifadelerini kullandı.

Hıncal Uluç’un yazısının “Ve Utanç Yayını” ara başlıklı bölümü şöyle:

“Olaylar öyle hızla gelişiyor, acilleşiyor ve güncelleşiyor ki, geçen haftadan beri, acil konular yüzünden ‘Yarış utanç.. Yayın utanç.. Vefa sıfır..’ yazı dizime bir türlü sıra gelmedi. Kusura bakmasın, takipçileri..

***

Eğer birisi TRT'ye ‘İstanbul Maratonu'nu, öyle bir naklen yayın yapın, öyle bir piç edin ki, kimse izlemesin’ emir verse, kamu televizyonu, benim vergilerimle yayın yapan kurum ancak bu kadar kötü, bu kadar çirkin, bu kadar ayıp, bu kadar amaçsız, bu kadar utanç dolu bir iş yapardı.

TRT Genel Müdürlüğü bu yayın hakkında soruşturma açtırmalıydı. Tabii, içlerinde bir tane izleyen meraklı ve sorumlu varsa..


Sayın Genel Müdür,

Makamınıza gelip, sizinle birlikte izleyebiliriz isterseniz.. Yazacaklarıma itirazı olan varsa, spor servisiniz de olabilir yanımızda..

İstanbul Maratonu nedir?.

Önce bir yarış..

Sonra.. İstanbul'u dünyaya bir cazibe merkezi olarak tanıtmak.. Yani bir Turizm, Tanıtma aracı..

TRT ne yarışı anlattı, ne İstanbul'u..

Yarış mı?.

Görüntüde koşan bir takım adamlar..

Kim bunlar belli değil.. Ne oluyor, önemli değil.. Kopan kim, kalan kim?. Tek isim söylemeden yarışı 35'inci kilometreye getirdi, sunucu.. Pardon sunmayıcı..

Şu ifadeye bakar mısınız?.

‘Gurubun (Kimler o guruptakiler, onlar da asla söylenmedi) şu an kaçıncı kilometrede olduğunu bilmiyoruz. Çünkü kilometreyi göstermek üzere uygulama yüklediğimiz bilgisayar eski model çıktı ve çalışmadı.’

Yani yayıncı kuruluş, bu yarış için hazırlığa ve denemelere en az bir ay evvel başlaması gereken spor servisinin özrüne bakın..

Böyle bir rezalet dünyanın hangi yayıncı kuruluşunda görülmüş.. Görülse, o adam, o adamlar, o kurumda bir gün daha kalabilir mi?.

Yarışı anlatmadı da, yanından civarından geçtiği tarihi, turistik, kültürel yapıları mı tanıttı?. Berlin, New York maratonlarını hayatlarında bir defa izlemiş, not almış olsalar bilirler. Ama boş ver.

Kim uğraşacak?.

Neler, neler var, parkur boyu.. Tanıtacaklarını seçecek, önceden kısa, 30 saniye, bir dakikalık videolarla içinden de görüntüler verecek, izleyene "Buraya gitmeli" dedirteceksin. İstanbul Maratonu o zaman İstanbul'a, İstanbul'un tanıtımına hizmet eder..

Ayasofya yahu!. Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı yahu!. Marmararay.. Kıtaları bağlayan tünel yahu!.

Yok ki yok..

Kadınlar yarışı hiç takip edilmedi. Türkler ne yaptı bilmiyoruz. İlk beşe girenler, Olimpiyat hakkı kazanacak?. Bizden giren oldu mu?. TRT'nin umurunda değil.

Dünyada "Şeref Kürsüsü"nü yayınlamayan ilk Büyük Maraton Yayıncı kuruluşu olmayı da başardı TRT!.

Bakın Genel Müdürüm?

Bu rezil, bu ayıp, bu utanç yayınını 40 gün yazarım bitmez. Öyle feciydi.

Hiç ama hiçbir şey anlatmadan, yarışa dair tek bilgi, İstanbul için tek cazip tanıtım yapmadan "Güya" anlatan ve bunu adeta emirle, kasten yapmış gibi sırıtanlar için eğer soruşturma açtırmazsanız, izin verin onlar benim hakkımda "Hakaret" davası açsınlar ki, dediklerimi mahkemede kanıtlayayım..”




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Diyanet'in Atatürk'süz hutbesini eleştirince ifadeye çağrıldı İBB'nin musluğunu kestiği TÜRGEV'den İmamoğlu'na tehdit! İBB’ye yok, Esenler’e var: Tevfik Göksu, yönettiği belediyeden yetkiyi aldı Devlet Bahçeli'den Mansur Yavaş'a şok tehdit!