Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 418 izlenme )
Reklamlar

Sabah yazarı KPSS’de dereceye girenlerin mülakatta elenmesine isyan etti

Girdikleri KPSS sınavından aldıkları yüksek puanlara rağmen mülakat ile elenenler, tepkilerini sosyal medyaya taşıdı. Sabah yazarı Mevlüt Tazel, mülakat sonuçlarındaki bu belirsizliğe ilişkin Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Kamuya atamalar için zorunlu tutulan KPSS yetmezmiş gibi gençler bir de mülakat engeli ile karşı karşıya geliyor. Ancak mülakat uygulamasının kriterlerini kimse bilmiyor. KPSS'de aldıkları yüksek puanlara hatta derecelere rağmen mülakatlarda elenenler tepkilerini twitterdan dile getirdi. #MülakataHayır, Twitter'da gündem oldu.

Atama sürecinde tepki toplayan bir adım olan mülakatlar sebebiyle çok sayıda kişi emeklerinin karşılığını alamayarak 'Tercih yapmaya hak kazanamadınız' sonucu ile karşı karşıya kaldı. Öyle ki mülakatlarda bu sonucu alanların arasında sınavda derece yapanlar, hatta birinci olanlar bile vardı.

Sabah yazarı Mevlüt Tazel, mülakat sonuçlarındaki bu belirsizliğe ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Alınan yüksek puanlara rağmen yapılmayan atamalara tepki gösteren Tezel, şu ifadeleri kullandı:

"'Hayatım boyunca benim karışmış olduğum bir eylem yok Bir kavga yok' diyen KPSS Türkiye 33’üncüsü MEB'in mülakatında elenmiş Dar ve orta gelirlinin sistemde tek şansı evlatlarını iyi eğitip bir yerlere gelmesini sağlamak Eğer bu umut kırılırsa çok şey kaybederiz"

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazasından ilk görüntüler Haluk Levent, bebek bezi reklamında oynamayı bir şartla kabul etti! Süleyman Özışık arabasında içini döktü: Beni zorla ib...leştirmeye çalışıyorlar AKP Dağılıyor İstifalar Başlıyor