Ana Sayfa
12 Nisan 2020 ( 11632 izlenme )
Reklamlar

Sağlık Bakanı İstifadan Zor Çevrilmiş!

Türkiye'de iki saat önce verilen sokağa çıkma yasağının yankıları devam ediyor. Y.Çağ Yazarı Orhan Uğuroğlu, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği kararın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı istifanın eşiğinden döndürdüğünü yazdı.

İşte o satırlar:
Değerli okurlarım,Açık seçik ifade etmek isterim ki Cuma gecesi saat 22.00’de açıklanan sokağa çıkma yasağından sonra vatandaşların marketlere, benzinliklere, fırınlara, pastanelere ve açık marketlere hücumdan en çok AKP milletvekilleri şikayet ettiler.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Korona Virüs için bilim kurulları ile salgın mücadelesini çok başarılı şekilde yürüttüğünü vurgulayan AKP milletvekili, “Bize gelen bilgilere göre Sağlık Bakanı Koca istifanın eşiğinden döndürüldü” dedi.

Sordum: Sağlık bakanının haberi yok muymuş?

Yanıt verdi: “Bilim kurulu daha önceleri önermiş ama bir hafta önce uygun bulunmamış. Fahrettin Hoca’nın saat 22.00 ile 24.00 arasında yaşanan izdihamlardan çok rahatsız olduğunu, ‘Bir gün önce açıklanmalıydı’ görüşünde olduğunu öğrendim.”

AKP’de yıllarca bakanlık yapan eski milletvekili ise, “AKP’deki arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Hepsi son yaşananlardan rahatsız. Gece 22.00’de yasak açıklanınca seçmenleri AKP’li milletvekillerine, “Sigara, ekmek gibi ihtiyaçlarımızı nasıl alacağız” diye şikayet yağdırmışlar” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamasına göre sokağa çıkma yasağının gece 22.00’de açıklanmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi. 

Değerli okurlarım,

Sokağa çıkma yasağı kondu ve sokağa çıkacaklar açıklandı.

Fırınlar açık, ekmek bayileri kapalı, vatandaşın sokağa çıkması yasak…

Gazetecilerin çıkması serbest, gazete bayilerinin dükkan açması yasak…

Mart ayı boyunca sokağa çıkma yasağı istedi muhalefet ve hatta İstanbulluların başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar kulağının üzerine yattı.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağını koyarken anlaşıldı ki hiçbir hazırlık yapılmamış.

Bırakın CHP’li belediyeleri AKP’li belediyelerle bile işbirliği yapılmamış.

Sonuç olarak demem o ki;AKP’nin çöküş döneminin kırılma noktası Korona Virüs salgını olacaktır… 

BİLİM KURULU DA İSTİFADAN DÖNMÜŞ!

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nın, 31 kent için alınan sokağa çıkma yasağı kararını gece geç saatlerde açıklaması, Bilim Kurulu’nda da depreme neden oldu.

Yasağın duyulduğu ilk andan itibaren vatandaşların market, fırın, benzinlik ve ATM’lere akın etmesi, maskesiz ve eldivensiz sokağa çıkarak kuyruğa girenler nedeniyle sosyal mesafenin ortadan kalkması Bilim Kurulu’nda iktidara yönelik bir tepki oluşturdu.

“FAHRETTİN KOCA DA RAHATSIZ”

Yaşanan tablonun, Bilim Kurulu’ndaki bazı üyeleri istifa noktasına getirdiği, ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın devreye girerek söz konusu isimleri ikna ettiği öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre ise, Koca’nın da tedbirsiz şekilde sokağa çıkma yasağından rahatsız olduğu belirtildi.

“BAŞARILI MÜCADELEYE D ARBE VURULDU”

İstifa etmeyi düşünen Bilim Kurulu üyelerinin sokağa çıkma yasağının iki saat önceden duyurulması sonucunda halkın market, büfe, fırın ve benzin istasyonlarına yığılmasının bugüne kadar salgına karşı verilen başarılı mücadeleye darbe vurulduğu şeklinde gördüğü kaydedildi. İstifa noktasına gelen üyelerin, “İstifa ederseniz, Türkiye’yi koronaya karşı mücadelesinde yalnız bırakmakla anılırsınız” denilerek ikna edildiği iddia edildi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, sokağa çıkma yasağı kararı ardından yurttaşların market büfe ve bakkallara akın etmesi ile ilgili değerlendirmesinde, “İyi gidiyorduk, ama bugünkü karar sonrası sokağa taşan insanların etkilerini maalesef bir kaç hafta sonra acı şekilde yaşayacağız. Gelen görüntüler çok vahim gerçekten çok üzgünüm” şeklinde konuşmuştu.

Bu konuda bir açıklama da Sözcü Yazarı Saygı Öztürk'den geldi. Öztürk de bugünkü köşesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sokağa çıkma yasağı genelgesini gece öğrendiğini iddia etti.

Öztürk, “12 Eylül 1980 darbesinin sabahında gazetelerin bazıları “yıldırım baskı” yaptı ve bu baskılar satış noktalarına ulaştırıldı. Aradan 40 yıl geçti, gazetelerin satış noktalarına ulaştırılması bir yana, basılan gazeteler de elde kaldı. Gazetelerin satışı yapılmayacaksa, bu konuda basın kuruluşlarının bilgilendirilmesi gerekirken, buna da gerek duyulmadı. Anlaşılıyor ki, sokağa çıkma yasağı son anda Cumhurbaşkanı'nın talimatı doğrultusunda gece uygulamaya konuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, böyle bir genelge yayımlandığını gece öğrendi.” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Melih Gökçek CHP'yi hedef alırken yine baltayı taşa vurdu Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak mı geliyor? Canan Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu için destek çağrısı Vahdettin'in kaçışını Peygamberin hicretine benzetti CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş'e sahip çıktı, Devlet Bahçeli'yi topa tuttu