Ana Sayfa
20 Aralık 2021 ( 1193 izlenme )
Reklamlar

Şahan Gökbakar bırakma kararını açıkladı. Artık buraya kadar dedi

Komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, yaşanan ekonomik krize tepki gösterdikten sonra, attığı "Bu da son tweetim olsun" mesajı "Gökbakar Twitter'e veda mı ediyor" düşüncesini doğurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz oranını 100 baz puan indirerek yüzde 14'e düşürdü. Merkez Bankası’nın kararının ardından dolar yükselişe geçti. Rekor üstüne rekor kıran dolar 18’TL’ye dayandı. Euro ise 20 TL’ye sırtını dayadı. Doların artışa geçmesi ve döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle Türk Lirası yabancı paralar karşısında git gide değer kaybediyor. 1 Azerbaycan Manatı, 10 TL’yi, Sterlin 22 TL’yi bulurken Bulgar levası ise 9 TL’yi buldu. Türk Lirası, bu yıl Amerikan Doları karşısında yüzde 30'dan fazla değer kaybetti.

Aralık ayında bugüne kadar dünya genelinde (Avrupa Merkez Bankası dahil) 55 ülkenin merkez bankası faiz kararı açıkladı. Bunların 14'ü faiz artırımına gitti. 40 ülkede faiz sabit bırakıldı. Faiz indirimine giden tek ülke ise Türkiye oldu.

KOMŞU ÜLKELER ALIŞVERİŞE GELİYOR

Öte yandan, Bulgar levası ve euronun Türk lirası karşısında değer kazanmasıyla Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları alışveriş yapmak için Türkiye’ye akın etti. Bulgar ve Yunan vatandaşlar, Türkiye’ye gelerek hem gıda, ilaç. Giyim alışverişi yapıyor hem de konut ve araba satın alıyor.

Bulgaristan’ın Filibe şehrinden gelen Halil Cambaz ise Edirne’ye zaman zaman geldiğini ve aldığı ürünleri üzerine kar koyarak Bulgaristan’da sattığını söyleyerek, “Ben 2,5'e alıp 5'e satıyorum. Ben de kazanayım bir iki leva. Çocuklarımız, torunlarımız var” demişti. Bulgaristan’ın Filibe şehrinde hemşirelik yapan ve aylık 700 euro maaşla çalışan Rafiye Muhtarovaise, ise "Biz hep geliyoruz buraya, çok memnunuz. Levanın çıkması da iyi oldu. Vaktim olsa her hafta geleceğim alışveriş yapmaya.


Bizim Bulgaristanlılar çok geliyor alışveriş yapmaya, çünkü liranız çok düştü. Bizim paranın şu an değeri var, sizin paranın değeri yok şu anda. Buradan aldığımız zeytinin, peynirin bile tadı başka. Biz çok ucuza alıyoruz her şeyi buradan, çünkü bizim paramız çok değerli" diye konuştu. Ayrıca, Bulgaristan’da ucuz ürünleri takip eden bir grup Bulgar “Edirne Pazarı” grubu kurdu.

VATANDAŞLAR ZAMLARLA BOĞUŞUYOR

Türkiye’de ise vatandaşlar, ekonomik kriz ve zamlarla boğuşuyor. Doların yükselmesiyle gıdadan birçok sektöre zam üstüne zam yağdı. Ekmek fiyatlarının 23 hafta içinde art arda zamlanmasıyla vatandaşlar zorluk çekmeye başladı. Ucuz ekmek almak isteyen vatandaşlar halk ekmek büfeleri önünde dakikalarca kuyruk bekliyor. Pazarda en ucuz ürünleri almaya çalışan bir vatandaşın "Ezik ve çürük domatesleri seçtim. Kilosu 10 TL ise 34 liraya aldım" demişti. 


“YAZIK OLUYOR”

Türkiye’deki ekonomik kriz devam ederken Şahan Gökbakar’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Ülkenin içinde bulunduğu krize tepki gösteren Gökbakar, “1 Dolar = 16.1 tl 1 Euro = 18.3tl Yazık oluyor... Bu durumdan ülkemizin hayrına bir sonuç çıkması mümkün değil. Artık bütün söylemleri bir kenara bırakıp, ekonomi bilimi ışığında, bu kontrolsüz gidişe bir son vermenin zamanı gelmedi mi???” ifadelerini kullandı.

“FAİZ İNDİRİMİ YAPAN TEK ÜLKE TÜRKİYE”

Gökbakar, “Pandemi döneminin etkisi dünyada enflasyon oldu. Dünya ülkeleri bu soruna faiz artırarak cevap verdi. Ya dün Norveç Merkez Bankası bile faiz artırdı. Refahın en yüksek olduğu Norveç! Dünya denen gezegende faiz indirimi yapan Tek ülke Türkiye oldu! Biz bu dünyada yaşamıyor muyuz?” diye yazdı.

"MİLLİ PARAMIZ SON 3 AYDA 3 TL DEĞER KAYBETTİ”

Gökbakar devamın şu ifadeleri kullandı:

“8yıl boyunca, 7 lira değer kaybeden MİLLİ PARAMIZ TL, son 3 ayda, 8 lira daha değer kaybetti! Yahu sırf şu tablo bile, bırak danışmanını, profesörünü onu bunu, bir şeylerin yanlış gittiğini gösteriyor. Gösteriyor mu? Gösteriyor... O zaman "göz göre göre" diyebilir miyiz???

“Avrupa’da da kriz var, sadece ülkemizde değil. Her yerde kriz var!" söylemine sıkça rastlıyoruz bu günlerde. Peki madem her yerde sorun aynı, çözüm niye aynı değil? Hepsi faiz artırdı o ülkelerin. Biz indirdik. Neden? Onlar aptal, biz akıllıyız…Çin olacağuk...

GÖKBAKAR TWİTTER'E VEDA MI EDİYOR?

Bu da son tweetim olsun dostlar. Ülkemize, çocuklarımıza, gençlerimize, geleceğimize dertlendim. "Ben rahatım" deyip kenarda duramadım, yazdım fikirlerimi bu ülkenin bir evladı olduğum için. Bu kadar. Komedyen olarak, güldürmeye devam. Kalın sağlıcakla..”

Gökbakar'ın tweeti'nin sonunda bu da son olsun demesi twitter'a veda mı ediyor düşüncesini akıllara getirdi. 







Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

KPSS sorularının çalınmasının ardından tarikat çıktı AKP'li başkan torpile kılıf buldu Erdoğan'a kara haber beklemediği yerden geldi: Aday olamaz Fahrettin Koca'dan 'kısıtlama' açıklaması