Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 1765 izlenme )
Reklamlar

Saray Şokta! Seçmenden Erdoğan'a Büyük Rest

Aralık ayı son anket sonuçları kamuoyuna ilan edildi. MetroPoll Araştırma Erdoğan'ın görev yapış tarzına ilişkin paylaştığı son anket sonucu Erdoğan'ın günden günde kayıp yaşadığını ortaya koydu.

Metropoll Araştırma son anket sonuçları paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayı sorulduğu son anket sonucu Erdoğan’ın desteği yitirdiği gösterdi.

Erken seçim tartışmalarıyla beraber Erdoğan’ın ve AKP’nin politikaları sert şekilde eleştiriliyor. Son anket sonuçlarında günden günde desteği kaybettiği görülen AKP’de alarm zilleri çalıyor. 

MetroPoll Araştırma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aralık ayı görev onayına dair dikkat çeken son anket sonucunu sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaştı.

Ankette seçmenlere "Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz” sorusu soruldu. 

Son anket sonucunda, Erdoğan'ın görevinin yapış tarzı için “Evet onaylıyorum” diyenlerin yüzde 38,6, "Hayır onaylamıyorum" diyenlerin ise yüzde 57,2’de kaldığı görüldü. Partilere göre oy dağılımına bakıldığında AK Parti’nin yüzde 4’ü “Hayır onaylamıyorum” derken MHP’de yüzde 30,6 Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylamadı.

İşte son anket sonuçları:


Bu arada erken seçim veya baskın seçim seçenekleri için YSK’dan hazır olup olmadığını soran iktidara, 60 günden az olmamak kaydıyla hazır olabilecekleri cevabının verildiği öne sürüldü.

YSK’dan bilgi istenmesi “erken seçimin kapıda olduğu” şeklinde yorumlandı. Dövizi kontrol altına alan iktidar, erken seçim için YSK’dan bilgi istedi. İktidarın, “hazır olup olmadığını” sorduğu YSK’nin ise 60 günden az olmamak kaydıyla seçime hazır oldukları cevabını verdiği iddia edildi.

Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberine göre, her fırsatta seçim zamanında olacağını ifade eden iktidarın, YSK’den bilgi istemesi, her an seçimin olabileceği şeklinde değerlendirildiği ifade edildi.

YSK, HAZIRLIKLAR İÇİN KOLLARI SIVADI

İktidarın bilgi istediği YSK, olası bir erken seçime karşı kollarını sıvadı. YSK, seçimden önce 160180 milyon oy pusulası ve zarfın yanı sıra kabin tedarikini yapacak. YSK’nın eksiklikler için ihaleye çıkması ya da doğrudan alım yapması gerekiyor. YSK’nın hem yurtiçi hem de yurtdışı seçmen için hazırlıklarını tamamlayabilmesi için ciddi bir süreye ihtiyacı var. YSK ise iktidara verdiği cevabında 60 günden sonra yapılacak her seçime hazır olduğunu belirtti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kaboğlu: Boğaziçi kanunu Anayasa’ya aykırı Ebubekir Sifil'in Skandalları Bitmek Bilmiyor! Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında posta: Sen kimsin ya? Tarihte bir ilk! Uluslararası Demokrasi Madalyası Ekrem İmamoğlu'na verildi