Ana Sayfa
08 Şubat 2022 ( 2519 izlenme )
Reklamlar

Sedat Peker buzları eritmişti, BAE'den Türkiye'ye kötü haber

BAE ile ilişkileri düzeltmeye çalışan hükümette işler karıştı. Hükümet, BAE yatırımlarını çekmek isterken BAE'nin tercihi Mısır oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 15 Temmuz darbe girişiminin parasal desteği olmakla suçlanıyor.

Sedat Peker buzları eritmişti. BAE'nin tercihinin Mısır olduğu ortaya çıktı.

BAE'li Abu Dhabi İslam Bankası, Türkiye'ye yatırımı değerlendirirken, Mısır'ı bankanın 'kesin yatırım yapılacak ülkeler' listesine aldı.

Abu Dhabi İslam Bankası CEO'su Muhammed Abdül Bary Bloomberg’e verdiği bir röportajda Türkiye’den ziyade Mısır’ın gelecek sunan bir pazar olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin de değerlendirileceğini fakat bankanın planladığı yatırım listesinde üst sıralarda yer almadığını belirten Abdül Bary, “Mısır’da bir şubemiz var ve bize göre Mısır iyi büyüyen ve umut vadeden bir pazar. Mısır kesinlikle bankanın yatırım seçenekleri arasında yer alıyor” diye ekledi.

Bankanın yatırım yapmayı planladığı alanlar arasında dijital varlıkların da bulunduğunu belirten Abdül Bary, 2022’de Fed’den 5 adet faiz artırımı beklediklerini söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması '7 Yılda 5 Ülkeyi Ortadan Kaldıracağız' Eski ABD Generalinden Dünyayı Sallayacak Sözler! Ümit Özdağ Sedat Peker planını açıkladı. Peker'e sessizliğini bozduracak hamle CHP'li Ağbaba'nın raporuna göre bu yılın her gününe 269 iflas düştü