Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 3107 izlenme )
Reklamlar

Selçuk Geçer dolar ve altının ne kadar olacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den çok çarpıcı dolar ve altın tahmini geldi. Geçer, "Dolar 14'ü kırarsa 26 TL'yı görür. Gram altın 1500'ü görecek" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan ekonomist Selçuk Geçer, çok çarpıcı dolar ve altın tahmini yaptı.

Selçuk Geçer "Merkez Bankası rezervleri swap hariç 56.9 milyar dolara yükseldi. Her geçen gün eksi rezervler artıyor. Merkez Bankası, bankalar üzerindeki müdahalesiyle doları şuan için 13,50 seviyesinde tutuyor. 13'ün altına gitmeyen 14'ü her geçen gün zorlayan, agresif hareketler yapmaya hazır olan bir dolardan bahsediyoruz. Rezervlerin erimesi pahasına dolar tutulmaya çalışılsa da atacak kurşun kalmayınca dövizde daha sert hareketler göreceğiz" dedi.

Geçer "FED'in 2526 Ocak'ta yapacağı açıklama şahin bir açıklama olursa Türk Lirası'nda ciddi bir değer kaybı görebiliriz. 14 kritik bir seviye, 14 kırıldıktan sonra çok hızlı bir şekilde 15,16,17,18 TL seviyesine adım adım ilerleyecek. 9 TL olabilir mi? Olabilir arkadaşlar. Bu şartlarda pek mümkün görünmüyor. Bir süre bu seviyelerde gösterirsiniz. Ama daha sonrasında şartlar gereği Türk Lirası değer kaybetmeye devam edecek. Bu sene içerisinde doların 26 TL'nin üzerine çıktığını göreceğiz" diye konuştu.

"BU YIL ALTIN YILI OLACAK"

Altın fiyatları hakkında dikkat çeken tahminde bulunan Selçuk Geçer, "Altının onsu ısrarlı bir şekilde 1800 doların üstünde seyrediyor. Hatta ABD enflasyon verisinin ardından 18271830 seviyesini zorladı. Hafif geriledi. 1820'lerde seyretmeye devam ediyor. Altın peki neden yükseliyor? Nedeni beklenen faiz adımlarının beklentileri karşılayamaması" dedi.

Ekonomist Geçer "Aradaki makas devam ettiği sürece, enflasyona karşı kendini korumak isteyenler altına kaçmaya devam edecek. Bu da altının daha da yükselmesine yol açacak. FED'in faiz artırımı sırasında gerilemeler görsek de bu yıl altın da rekor seveler görebiliriz. Ons altın 2040 seviyesini kırıp, 2400 dolar seviyesini deneyebilir. Ons ve dolardaki yükselişe bağlı olarak, hızlı yükseliş görebiliriz. Gram altın şuan 800 TL seviyesinde. Bu sene içerisinde gram altının 1500 TL'ye çıktığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR GELİYOR"

ABD'de son 39 yılın zirvesine çıkan enflasyona dikkat çeken Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırma ihtimali üzerinde durdu. 
ABD'nin enflasyonla mücadele etmek için elindeki tüm enstrümanları kullanacağını belirten Geçer, "FED'in Mart ayından itibaren faiz artıracağı konuşuluyor. Yüksek enflasyon ABD'nin bir numaralı sorunu haline geldi. FED Başkanı ve başkan yardımcıları peş peşe açıklamalar yapıyor. Kritik mesele burada faiz kararı Mart ayına mı kalacak yoksa daha erken 2526 Ocak toplantısında bir karar gelecek mi? Genel beklenti bu ay için sabit olması yönünde" dedi.

TÜRKİYE İRAN POZİSYONUNA DÜŞEBİLİR"

Geçer "FED Başkanı Powel gerekirse beklenin üzerinde faiz artırımı yaparız diyor. Avrupa'da da durum farksız. Gelişmekte olan ülkeler bu duruma karşı faiz artırmaya devam ediyor. Türkiye ise faiz indirimine devam edecek gibi görünüyor. Makas her geçen gün açılıyor. Ödemeler dengesindeki problemler artmaya başladı. Kasım ayı itibariyle cari açık vermeye başladık. Net hata noksanın yüksek geliyor olması, Türkiye'nin gri listeden kara listeye geçmesi büyük tehlike. Bu tüm kanalların tıkanmasına, dolarda sert hareketlerin ve yüksek enflasyon görülmesine yol açacak. Eğer ki açıklanamazsa Türkiye'nin İran pozisyonuna düşürür." ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker'den şok retweet. Mesajı okuyan herkes hedefini anladı Bülent Arınç: Konuşursam hedef olurum Zincir marketin Ayçiçek yağındaki zam oyunu deşifre oldu Virüste herkesin korktuğu sonunda oldu. Hasta sayıları patladı. Nisan ayından bile daha kötü durumdayız