Ana Sayfa
12 Ağustos 2022 ( 1884 izlenme )
Reklamlar

Selçuk Geçer, doların 20 TL'yi aşacağı tarihi açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer, "Yabancı sermaye Türkiye'den çıkmaya devam ediyor. Para çıkışı hızlanacak' dedi. Geçer, "Eylül sonunda bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde" diyerek net tarih verdi.

Milli Gazete'nin haberine göre, 18 TL sınırındaki  dolar kuru haftanın son iş gününde 17,96 TL seviyesini koruyor. Dolar kurunun nasıl bir seyir izleyeceğine dair tahminleriyle dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer'den açıklama geldi. 

Geçer, "Bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde" diyerek AKP'nin yaşını işaret etti.

Selçuk Geçer "5 Nisan 1994 yılındaki hatalı politikaları daha hatalı yapıyoruz. Herkesin dolar ve dövize eğilimi artıyor. Yabancı sermaye Türkiye'den çıkmaya devam ediyor. Para çıkışı hızlanacak. Daha kritik bir süreçten geçiyoruz. Dış ticaret açığı turizmle kapatılmaya çalışıyor. Cari açık yıl sonuna doğru 70 milyar doların üzerinde bir açıkla karşılaşacağız. 1994 dönemindeki kırılma olursa 5 katlara kadar çıkar dolar. Bu kafa devam ederse bedeli ağır olur. Bu da doları 6070 seviyelerine çıkartır. Ekonominin gerçekleriyle yüzleşmeleri gerek" dedi.

"DOLAR EYLÜL SONUNDA 21 SEVİYELERİNDE"

Ünlü ekonomist Geçer "Dar bir bantta devam eden bir dolar kuru var. Bu bir süre devam edecek. Bu baskılanan kurda patlama olacak. Aşağı yönde bir sarkma olur mu? Olmaz. Kısa vadeli borç 182 milyar doların üzerinde. Yarısı bankalara ait. Dolayısıyla bu parayı kısa vadede bulacakları mı? 6 buçuk milyar dolar IMF'den alındı mı alınmadı mı? Bu önemli. Nerde 128 milyar dolarları harcadığımız günler. Şimdi sağdan solan ucuz kredi bulup harcıyoruz. Her yüzde birimden 71'lik kısmı döviz olmuş" diye konuştu.

Geçer "Dolar 60 lira olur mu? Dolar için rakam tahmin etmek mümkün değil. Dolar 1 iki hafta içinde 18'in üzerine atacak. Görünen o. Amerika enflasyon verisi çok önemli. Parite etkisi olmazsa Türkiye'nin koşulları gereği oluşacak bir yara var. Bir iki hafta içinde 18 liranın üzerine giden sonra hızlı bir şekilde 18,80 giden dolar olacak. Yani 12 liraya düşmez. Eylül sonunda bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde." dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İnfaz düzenlemesi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi Kılıçdaroğlu kendi yerine hangi ismi işaret edecek? CHP kulislerinden flaş iddia Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt fiyatlarına gizli zam yapıldı iddiası: Hem benzin hem de motorine... Bahçeli Ülkü Ocaklılara seslenirken Erdoğan’ı şoka uğratacak sözler söyledi