Tanju Özcan ‘Arap sevici’ demişti, Nagehan Alçı canlı yayında açıkladı ‘Evet Arap seviciyim’

1554 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Habertürk TV'de Sevilay Yılman'ın moderatörlüğünde Nagehan Alçı ve Nihal Bengisu Karaca'nın sorularını yanıtladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı bir paylaşımda “Bu topraklarda Türkün dışında her şey oldunuz. Bu ne hadsizlik. “Suriyelilerle beraber 90 milyon Türkiyeliymişiz”. Türkiye’de yaşayan 83 Milyon Türküz biz. Bu Arap sevici #NagehanAlçı, bayram dönüşü 3 tane Suriyeli kardeşi evlat edinsin, hayrını görsün.” İfadelerini kullanmıştı.


Sevilay Yılman'ın nikah ve su paraları konusundaki sorduğu soruya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şöyle cevap verdi “Bütün bunlar Nagehan Hanımın yüzünden oldu. Nagehan Hanım “90 milyona eşit yurttaşlık” bu yazıya çok öfkelenmiştim. Bu yazı denmeydi alıştırmaydı. İki gece uyuyamadım. Nagehan Hanım bu haddi nereden buluyor dedim kendi kendime. Siz kimsiniz ki siz Türkiye’de 6-7 milyon vatandaşlık dağıtacaksınız. Bu yazıyı Nagehan Hanıma kim yazıdır hala merak ediyorum. Bu bir algı çalışması mıydı. Bundan sonra ben çıktım açıklama yaptım” ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı ise bu sözler üzerine “Arap Sevici Nagehan üç tane Suriyeleri evlat edinsin” dediniz. Evet Tanju bey ben Arap seviciyim. Ben Türkleri de çok severim. Ben Ermenileri de çok severim. Ben Kürtleri de çok severim. Ben bütün insanları da çok severim” dedi.

CANLI YAYINDA GERGİNLİK

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında gerginlik yaşandı.

Sığınmacılarla ilgili düşünce ve kararlarıyla büyük tepki toplayan ve partisi tarafından disiplin sürecinin de başlatıldığı Özcan, Nagehan Alçı'nın "Demagoji yapıyorsunuz" sözlerine sinirlendi. 

Özcan, Nagehan Alçı’ya "Ben düz bir adamım; ama Allah size yetenek vermiş, devre göre pozisyon ve fikir değiştirebilen birisiniz; sizin gibi, FETÖ'cüler varken FETÖ ağzıyla, başkası olunca onun ağzıyla konuşamıyorum" yanıtını verdi. 

“KAYYUM ATAYACAKLARMIŞ, ALINLARINI KARIŞLARIM”

Sığınmacılarla ilgili kararlar alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinin başlattığı disiplin soruşturmasına ilişkin olarak, "Parti benim için disiplin soruşturmasını açıklayacakmış. İfademi alacaklarmış. Ben bedel ödemekten korkmuyorum. Kayyum atayacaklarmış, alınlarını karışlarım." ifadelerini kullandı.

Özcan, Bolu'da farklı su tarifesinin 1 Ocak'ta yürürlüğe gireceğini, yabancı iki kişi evlenirse 100 bin lira ödeyeceğini hatırlattı:

"Seçimden önce söz verdim, sığınmacılara yardımı keseceğim dedim. Sözümün gereğini yerine getirdim. Bir sürü kişi, kurumlar, mülteciler, suç duyurusunda bulundum. Mülteciler Derneği itiraz etti. Mülteci ayrı, göçmen ayrı, geçici sığınmacı ayrı. 4 dönem TBMM'de Türk milletin menfaatlerini koruyacağıma dair namusum ve şerefim üzerine söz vermiştim. 1,5 milyon Suriyeli varken tedbirler alınmazsa bu ülkenin başına büyük belalar açıklanacak demiştim. Dün MSB açıklama yaptı, '9 milyon Suriyeliye bakıyoruz' dedi. Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin benim hakkımda duyurduğu suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi. Geçici sığınmacılar da kendi içinde ikiye ayrılıyor. Bizim suyuna zam yaptığımız olanlar oturma izni olanlar. Cenevre Sözleşmesi'ne göre göçmen izni olmayanlar. Oturma izni olanlar. Ben ırkçı veya faşist değilim. Türk milletinin, çocuklarının geleceğini korumaya çalışan birisiyim. Ayrımcılık iddialarını kabul ediyorum. Ayrımcılık suçu işlediğimi kabul etmiyorum. Ayrımcıyım ben. Kadın erkek konusunda ayrımcıyım."

"Suriyelileri şeytanlaştırmıyorum"

Açıklamalarının halkta karşılığının yüksek olduğunu ileri süren Özcan, yabancılara farklı su tarifesinin 1 Ocak'ta yürürlüğe gireceğini, yabancı iki kişi evlenirse 100 bin lira ödeyeceğini anımsattı.

Özcan, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarıma 'sakın ha sığınmacılarla polemiğe, çatışmaya girmeyin' diyorum. Bakın bu işin sorumlusu iktidar. Onu geçtik, ortada bir çocuk var. Oturup bir devlet aklı oluştursunlar. Halka sorsunlar, halk karar versin. Referandumdaki karara göre entegre olmaları gerekirse entegre edelim. Esad'la oturup konuşacaksın. Esad'a diyeceksin ki, 'Bakın bunların korkuları var, gittikleri şehirde belli bir sayıda Türk askeri olması gerekiyor' diyeceksin. Mesele Bolu'yla ilgili değil Türkiye ile ilgili. Suriyelileri şeytanlaştırmıyorum. Benim sosyal demokrasi anlayışım kuramsallaştıranlardan değil Kur'an-ı Kerim'i Türkçe okuyup hadis okumalarımla. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyor Hz. Peygamber. Misafirlik çok uzadı, gittikçe artıyor diyorum"

Hakkında partisinin başlattığı disiplin soruşturmasına da değinen Özcan, şunları kaydetti:

"Yarın benim için önemli gün. Parti benim için disiplin soruşturmasını açıklayacakmış. İfademi alacaklarmış. Ben bedel ödemekten korkmuyorum. Kayyum atayacaklarmış, alınlarını karışlarım. Benim terörle alakam var mı? CHP'den beni ihraç etseler ne olur? Hukuken ihraç edebilirler. Herhangi partiye gidecek değilim, kişisel beklentilerim falan da yok. Şu anda Türkiye'de yüzde 55 net büyümesi olan başka bir kamu kuruluşu veya belediye var mı? 461 milyon borçla aldım, şu anda 320 milyona düşürmüşüm."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AYM'den polisin kişisel verilere erişim yetkisine iptal kararı Prof. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı: 1. Ordu ivedilikle eğitilmelidir Kılıçdaroğlu'ndan "PKK'nın adını neden kullanmıyorsunuz?" sorusuna yanıt: Bilerek kullanmıyoruz '14 Milyon İnsanı Elektriksiz Bıraktılar'