Ana Sayfa
11 Temmuz 2020 ( 2339 izlenme )
Reklamlar

Tayyip Erdoğan'ın eski yol arkadaşı Abdüllatif Şener'den bomba iddia: "AKP büyük oy kaybı yaşayacak"

AKP'nin kurucuları arasında yer alan Tayyip Erdoğan'ın eski yol arkadaşı CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Bu gidiş Erdoğan'a hayal etmediği bir oy kaybı yaşatacak, vatandaş 'elim kırılsaydı da oy vermeseydim' diyor" dedi.
 
AKP'nin kurucları arasında yer alan ve partiden ilk istifa eden kurucu üye olan Abdullatif Şener, Sözcü'den Saygı Öztürk'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Ülkenin büyük bir ekonomik buhran içerisinde olduğunu söyleyen Şener, AKP'nin büyük bir oy kaybı yaşayacağını ve gidici olduğunu söyledi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, şöyle komnuştu:

"BÜTÇE AÇIĞI KORKUNÇ BİR DÜZEYE ÇIKTI"
 
Büyük bir ekonomik sıkıntı var. İnsanımız işaş derdine düşmüş. Üstelik bu yalnız corona süreciyle bağlantılı da değil. Özellikle 2017'den bugüne kadar hükümetin izlemiş olduğu ekonomik politikaları ve tek adam üzerine dayalı kurmuş olduğu bir rejimin sonucudur.

Bütçe açığı korkunç düzeyle çıkmış vaziyette. Hükümet açığı 139 milyar öngörmüşse de yıl sonu itibariyle bunun 220 milyar liraya ulaşma ihtimali var. Üstelik de Merkez Bankası kar ve yedek akçelerini yani kefen parasını bütçeye aktardı. Ona rağmen bu korkunç açık ortaya çıktı. Yani, Devlet bütçesi dikiş tutmuyor. Sürekli borçlanarak, yama yapmaya çalışılıyor.”

"KREDİ KARTI BORCU 700 MİLYAR TL'Yİ GEÇTİ"

“Vatandaşın kredi kartı borcu 700 milyar lirayı geçti. OcakMayıs döneminde ödediği faiz 32 milyar lira. Batık krediler ise 150 milyar lira. Bankacılık sektörü de hükümetin genel politikaları çerçevesinde görüntü veriyor. Reel sektörün döviz açığı 170 milyar lira. Hükümetin dış borçları veya dövize dayalı borçları zirve yapmış durumda.

Uluslararası piyasalarda ülke borçlanma kredi notumuz 480'ler civarında. Halbuki hiçbir batı ülkesinin kredi notu 50'nin üzerinde değil. Dolayısıyla, uluslararası piyasalara tefeci faiziyle borçlanıyoruz. Bunun sıkıntısını 83 milyon insan çekiyor. Türk çiftçisi 110 milyar liranın üzerinde borçludur. Kazanç azalıyor, borçları ödemekte büyük zorluklar çekiyor. Elinden tarlası, traktörü alınıyor.”

"VATANDAŞ 'ELİM KIRILSAYDI DA OY VERMESEYDİM' DİYOR"
 
“Bu tablo, siyasetin rengini de değiştirmiş gözüküyor. Hükümete yönelik eleştirileri sadece muhalefet partilerine destek verenler değil, daha fazla AKP'ye oy verenler yapıyor. Vatandaş feryat ediyor. ‘Elim kırılsaydı da oy vermeseydim' diyor. AKP'ye geçmişte büyük destek veren Konya'da da bu böyle gözüküyor''

"AK PARTİ ERDOĞAN'IN HAYAL BİLE EDEMEDİĞİ BİR OY KAYBI YAŞAYACAK"

"Bu gidiş Sayın Erdoğan'a hayal etmeyeceği bir oy kaybıyla yansıyacak. Anketlerde AKP'nin oy oranı yüzde 30 civarında geçiyor. Ben yüzde 30'un bile AKP için hayal olduğunu düşünüyorum. İktidarı gidici görüyorum.”

51234.jpg

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Çağır Lan Abini, Müdürünü, Patronunu Bana...' Jahrein'e yanıt: 'Gestapo musun, Goebbels mi yoksa zibidi bir zaptiye misin!' EPGİS'ten flaş açıklama: Benzin 11 liraya çıkabilir! Eyyy cehape istesen de istemesen de uzaya çıkacağız