TRT'ye atanan, TSK'ya 'katil' diyen, PKK ve FETÖ'yü öven Hilal Kaplan kimdir?

470 izlenme 14 Temmuz 2021
Reklamlar
Ermeni diasporasından ödül aldığı ortaya çıkan ve sözde soykırımı savunan Hilal Kaplan, Erdoğan'ın kararıyla TRT Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Kaplan'ın atamasına tepkiler çığ gibi büyürken, Hilal Kaplan'ı biraz yakından tanıyalım.

HİLAL KAPLAN'A ERMENİ DİASPORASINDAN ÖDÜL!

Hilal Kaplan'ın, 2012 yılında Ermeni diasporasına yakınlığıyla bilinen bir dernekten ödül aldığı ortaya çıkmıştı. Kaplan'ın YeniŞafak gazetesinde yazdığı "Şanlı Tarihimiz ve hakikat", "Ermenistan: Anadolu'nun Diasporası" isimli makalelerinden dolayı ödüle layık görüldüğü belirtilmişti.

Hilal Kaplan'a ödül vermek için özel olarak düzenlenen tören İstanbul'daki İngiliz Başkonsolosluğunda gerçekleştirilmişti. Kaplan'ın ödül aldığı törene, Osman Kavala, İngiltere ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosları'nın da katıldığı görülmüştü.

KAPLAN: "1915 ZULÜMDÜR, TÜRKİYE'DE ERMENİ BIRAKMADILAR!"

Hilal Kaplan'a ödül aldırtan ve Yenişafak gazetesinde yayınlanan "Şanlı Tarihimiz ve Hakikat" isimli yazıdaki ifadeler dikkat çekmişti. 1915 olaylarında Türkiye'yi suçlayan Kaplan, Anadolu'da Ermeni bırakılmayarak ulus-devlet kurulduğunu öne sürmüştü.

Kaplan'ın Ermenistan'dan özel olarak ödüllendirildiği bu yazılara şu anda internet üzerinden ulaşılamadığı ortaya çıkmıştı.

Kaplan'ın o skandal ifadeler içeren yazısı şöyledi;

"1915 zulmüne dair bir tarafta “Ermeni tezleri” diğer tarafta “resmî tez” olabilir. Ancak bir de hakikatin kendisi var.

1914 Osmanlı nüfus sayımına göre 1.219.323 olan Ermenilerin nüfusu bugün sadece 60.000.

Çok dinli toplum yapısıyla övündüğümüz Osmanlı`nın yerinde nüfusunun %99`unun Müslüman olduğu söylenen bir ulus-devlet var.

Bu rakamlar ve toplumsal gerçeklik arasındaki uçurumu nasıl okursanız okuyun, ortada başarıya ulaşmış bir yok etme projesi olduğu açıktır. Üstelik zamanın Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül de 2008 yılı 10 Kasım`ında bu projeden övünçle bahsedip, hakikati bütün yalınlığıyla ikrar etmemiş miydi zaten?

“Bugün eğer Ege`de Rumlar devam etseydi ve Türkiye`nin pek çok yerinde Ermeniler devam etseydi, bugün acaba aynı milli devlet olabilir miydi?”

Evet, “devam etmediler”. Bugün yoklar. O yüzden bugün üzerimize düşen onların yokluğuyla övünmek değil, onların yokluğunun sebepleri üzerine düşünmektir.
1915 zulmü bu toprakların tarihinin, yani bizim tarihimizin bir parçası olmasına rağmen Avrupa`nın bilinçdışımızdaki “kolonyal efendi” imajı sapasağlam ayaktayken Türkiye`yi özeleştiriye çağırmasının hakikatle karşılaşmayı ertelemekten öte bir etkisi olamaz. Ancak hakikat er geç ortaya çıkacak. Eğer hakikatin adını yabancı parlamentoların değil de, Türkiyelilerin koymasını arzu ediliyorsa, asker-bürokrat zevat hariç kimseye inandırıcı gelmeyen resmî tez inadından vazgeçmek gerekiyor.
Bu süreçte kaleme alınan en sağduyulu metinlerden birisi olan Agos`un başyazısına yer vererek bitirmek istiyorum:

FRANSA'YA ÇAĞRI

Tarihsel gerçeklikleri koruma ve gelecekte soykırımların tekrarlanmamasını sağlamayı amaçlayan mevcut yasa tasarısı, adaleti ve insan haklarını sağlamayı hedefliyor görünse de, bu haliyle, demokrasinin olmazsa olmazlarından biri olan ifade özgürlüğüne zarar verecektir. Gerçek demokrasi kültürü, düşünceleri suç ilan ederek değil, ancak ve ancak onların fikir mücadelesi sahnesinde yer almasıyla gelişir.

Fransa 1915`e yönelik inkârın son bulmasını istiyorsa, Ermeni halkına yönelik ayrımcılık ve aşağılama ile özgür fikir beyanını birbirinden ayırmalıdır. Bu ise, insanları cezalandırarak sağlanamaz. Fransa, Türklerin 1915 hakkında doğru bilgilenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyorsa, işe, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde Fransa`nın Osmanlı topraklarına yönelik politikasıyla yüzleşmekle başlaması çok daha hayırlı olur.

TSK'YA SERİ KATİL DEDİ, FETÖ'YÜ ÖVDÜ!

Hilal Kaplan'ın geçmişte terör örgütü PKK'ya ve FETÖ'ye destek paylaşımları yaptığı ortaya çıkmıştı. Kaplan'ın paylaşımlarda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne "Seri katil" dediği ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'den "Hocaefendi" diye bahsettiği görülmüştü.

Kaplan'ın o skandal paylaşımları şöyleydi;




Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kağıt toplama işçisi isyan etti: Beni kendi ülkemde mülteci ettiniz! AKP'li Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ucuz ekmek kuyruklarıyla dalga geçti Melih Gökçek’in kanalında Erdoğan’ı kızdıracak sözler. Spor yorumcusu Abdülkerim Durmaz konuşmaya başladı sunucu neye uğradığını şaşırdı Yaşar Okuyan İstiklal Marşı'nın Arapça okutulmasına çıldırdı! Çok sert sözler...