Ana Sayfa
01 Temmuz 2022 ( 485 izlenme )
Reklamlar

TRT'ye göre İtalya'daki enflasyon son 36 yılın zirvesine çıktı. Bilin bakalım kaç

İtalya'da enflasyon haziranda son 36 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. İtalya'da mayısta yıllık yüzde 6,8 olan enflasyon oranı, UkraynaRusya savaşının enerji ve gıda fiyatlarına etkisiyle haziran ayında yıllık yüzde 8'e çıktı

İtalya'da enflasyon haziranda son 36 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. İtalya'da mayısta yıllık yüzde 6,8 olan enflasyon oranı, UkraynaRusya savaşının enerji ve gıda fiyatlarına etkisiyle haziran ayında yıllık yüzde 8'e çıktı. Dikkatlerden kaçmasın bu enflasyon rakamı yıllık. Yani Türkiye'nin yıllık yüzde 73,5 enflasyonunun yanından bile geçmiyor neredeyse İtalya'nın enflasyonu Türkiye'nin enflasyonunun 10'da 1'i. 

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü (ISTAT), İtalya'nın haziran ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini yayımladı.

Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 1,2 ve yıllık bazda da yüzde 8 artarak, Ocak 1986'da kaydedilen yüzde 8,2'lik düzeyden bu yana kaydedilen en yüksek seviye çıktı.

ISTAT açıklamasına göre, enflasyonun yüksek çıkmasında artan enerji maliyetleri ile gıda fiyatlarındaki yükseliş büyük rol oynadı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sahte Faturalı Şeyhe AKP'li Belediye'den Müthiş Kıyak! TÜGVA'lı yöneticiden skandal paylaşım: Karşınızda leşler var Türkiye bu sokak röportajını konuşuyor. Sosyal çürüme cevabını veren kadının kim olduğu belli oldu Putin’den dünyaya çağrı