Ana Sayfa
02 Ağustos 2021 ( 364 izlenme )
Reklamlar

Uçamaz denilen uçaklardan gönderiyorlar

Avrupa Acil Müdahale Koordinatörü Janez Lenarčič, Türkiye’nin destek talebinin ardından İspanya ve Hırvatistan’dan yangın söndürme uçakları geleceğini duyurdu. Uçakların, Türk Hava Kurumu’na ait uçamaz denilen uçaklarla benzer modeller olması dikkat çekti.

Avrupa Acil Müdahale Koordinatörü Janez Lenarčič, devam eden yangınları döndürmeye yardımcı olmak üzere Türkiye’ye gönderilecek uçakları Twitter hesabından paylaştı.

İspanya’dan 2 Hırvatistan’dan da 1 Candair tipi uçağın Türkiye’de devam eden yangınlara müdahale etmek üzere gönderileceği duyuruldu.

Söz konusu uçakların Türk Hava Kurumu envanterinde bulunan ve “Uçamaz” denilen 3 uçakla benzer modelde olması ise dikkat çekti.

İktidarın ısrarla “uçamaz”, “uçacak durumda değil”, “motoru bile yok” dediği uçakların Türkiye’ye yardım amaçlı gönderilmesi yeni bir tartışmayı alevlendirdi.

Türkiye’de yangın söndürme uçaklarının biraz bir bakımla çalışır durumda tutulması gerekirken, kaderine terk edilmesi tepkilere neden oldu. 20182019 yılların gerek Yunanistan’daki yangın faciası için “Hazır” denilen, gerekse tatbikat görüntüleri paylaşılan uçakların Türkiye’nin dört bir yanı yanarken ve bu yangınlar söndürülemezken kullanılamıyor olması eleştiri konusu oldu.


İşte Türk Hava Kurumu envanterinde olan ve "Uçamaz" denilen uçaklar:




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'den 5 istifa Sedat Peker Sürprize Hazırlanıyor | O Tarih İçin Düğmeye Bastı! Turhan Çömez Anlattı... "128 milyar nerede" diyenleri "ölümle" tehdit etti Olan gariban küçük yatırımcıya oluyor. Aracı kurum önce hisse sattı sonra o tweetini sildi