Ana Sayfa
28 Mayıs 2022 ( 372 izlenme )
Reklamlar

Üniversite şenliğinde ÖSO standı

Ankara’da üniversite şenliğinde skandal niteliğinde bir olay yaşandı. Şenlikte ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) bayraklı stant açıldı. Olayla ilgili Cumhuriyet’e konuşan üniversite öğrencisi T. A., “Rektör ya ÖSO bayrağını bilmiyordu ya da izin verdi” dedi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (AYBÜ) 2022 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’nde bir grup ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) bayraklı stant açtı.


Suriye’de Esad yönetimine karşı savaşan ve AKP iktidarının da destek verdiği cihatçı örgüt ÖSO ile Afganistan bayrağı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’nde üç gün boyunca stant açtı. ÖSO ve Afganistan  bayrağı bunun yanı sıra üniversitenin şenlik tanıtım afişinde de yer aldı.


Cumhuriyet'in haberine göre, AYBÜ öğrencisi T. A., görüntülere ilişkin “Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı şenlikte yer alan tüm stantları ziyaret etmiştir. ÖSO’nun stant açtığından Aydınlı haberdardı. ‘Görmedim’ diyemez. Rektör ya ÖSO bayrağının ne olduğunu bilmiyordu ya da izin verdi. Rektör’ün izni olmadan şenlikte stant açılamaz” dedi.

"NEYİN HAZIRLIĞI İÇİNDE OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi şenliğinde ÖSO standı açılmasına tepki gösterdi.

Emir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "AKP, Suriyeli sığınmacıları içeri alırken onbinlerce ÖSO savaşçısını da gerektiğinde kullanılmak üzere topraklarımıza yerleştirdi. Şimdi sıra bu başıbozuk cihatçıları güçlendirmeye ve normalleştirmeye geldi. Önce SADAT sonra ÖSO! Neyin hazırlığı içinde olduğunuzu biliyoruz" ifadesini kullandı.



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Adana Büyükşehir’den ‘Adam’ gibi paylaşım Eski Ziraat Bankası yöneticisinden flaş iddia AKP'li Mehmet Metiner'den partisine şok sözler: "Ciddi bir kibir, böbürlenme sorunu var!" Herkes bu belediyede çalışmak isteyecek, Asgari ücreti 4 bin 500 TL yaptılar!