Ana Sayfa
14 Mart 2021 ( 1775 izlenme )
Reklamlar

Uzman isimden dolarla ilgili sansasyonel iddia. Başımıza neler geleceğini açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili sansasyonel iddialarda bulundu. Gencer, "asıl dolar şimdi patlayacak" dedi.

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurundaki dalgalanmalar hakkında flaş yorumlarda bulundu. Selçuk Geçer son videosunda “Asıl dolar şimdi patlayacak” iddiasında bulunarak, takipçilerini uyardı.  

Geçer videoda, ''Merkez Bankası faiz artırırsa hiçbir işe yaramaz. Türkiye’yi daha da yüksek bir faiz ortamına sokar. Ancak dolar da yükselmeye devam eder. Türkiye çok net bir şekilde yüksek faiz, yüksek dolar kuru ve yüksek enflasyon ortamına girer bunun adı ekonomik krizdir" dedi. 

Ekonomist Gencer'in açıklamalarının devamı ise şu şekilde:

Türkiye’nin risk primi her geçen gün artıyor. Tabiî ki bunun temelinde Merkez Bankası’ndan beklenen faiz artırımı var. Yabancı kuruluşların faiz beklentileri gerçekleştirilmezse görünüz ve beni birkez daha anlayınız bu risk primi 400’ün üzerine atacak. Peki doların bu yükselişi gerçekçi mi ve devam edecek mi bu yükseliş? Buradaki kritik mesele Amerika’daki petrol stokları rekor artış gösteriyor. Dolayısıyla bu kadar yüksek stok değerleri bize korkutan bir işaret veriyor.

"8 TL'NİN ÜZERİNE ATACAK KENDİSİNİ" 

Dolar kuru 7.53 TL seviyesinde. Bu geri çekilmenin temelinde dolar endeksindeki düşüş yatıyor. Ancak şunu söyleyelim Türkiye’deki dolar kuru sadece dolar endeksine bağlı değil bir yığın değişken var. Dolar kurunda ilk gideceğimiz nokta 7.90 – 7.95 aralığı. O seviyelerde biraz duracağız sonrasında 8 TL’nin üzerine atacak kendisini. Sonrasında çift haneli seviyeler 14 – 16 TL seviyeleri hedefimiz. Çünkü piyasadaki doların değeri o. Öyle ya da böyle kim ne derse desin dolar bu seviyeye ulaşacak''

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akaryakıtta salı günü bakın ne olacak? Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıracak Meral Akşener'den çok sert helallik çıkışı! Akaryakıtta ÖTV tutarı arttı Eski danışmanı Sinan Çiftçi'den Burhan Kuzu iddiası: Hastanede fişini çektiklerini düşünüyorum