Ana Sayfa
13 Temmuz 2023 ( 1795 izlenme )
Reklamlar

Vatandaşlık Vergisi: Cumhurbaşkanı Tarafından Onaylanıyor! Yeni Bir Vergi Türü Geliyor!

Vatandaşlık Vergisi, Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla yürürlüğe gireceği iddia edilen bir vergi türü olarak kulislerde bomba gibi bir şekilde ortaya atıldı. Bu yeni karara göre, vatandaşlık vergisinin getirileceği belirtiliyor. Peki, Vatandaşlık Vergisi nedir? Konuyla ilgili olarak Erdoğan ve Maliye Bakanı herhangi bir açıklama yaptı mı? İşte bu vergi hakkında detaylar...

Son dönemde vergi oranlarında artışlar ve yeni vergi türlerinin gündeme gelmesiyle birlikte endişeler de giderek artıyor. Kulislerde dolaşan iddialara göre vergi oranlarının yükseltilmesiyle birlikte vatandaşlardan yeni bir vergi türü alınması muhtemel görünüyor. Bu vergiye "vatandaşlık vergisi" adı veriliyor ve hükümetin ekonomi politikalarının bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Konuyla ilgili çalışmalar hala devam etmektedir. Bugüne kadar birçok vergi oranında artış yaşandı ve bu artışlar devam etmektedir.

Vatandaşlık Vergisi Yürürlüğe Girecek mi?

"Milyonlara vatandaşı kapsayan ve genel bir vergilendirmeye dayanması planlanan" vatandaşlık vergisiyle ilgili henüz detaylar paylaşılmadı. Gerçekten de böyle bir vergi türü ortaya çıkacak mı yoksa başka bir adım mı atılacak, bunu ilerleyen süreçte göreceğiz.

Son bir ay içinde pek çok vergi türünde yüzdesel artışlar yaşandığı biliniyor. Örneğin, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç miktarı 20 bin TL'ye yükseltildi ve bu yeni harç miktarı hemen yürürlüğe girdi. Daha önce bu harç miktarı 6 bin 91 TL idi ve 2022 sonuna kadar 2 bin 732 TL olarak uygulanmıştı. Bu durumda IMEI harcı 7 ayda 7,3 kat artmış oldu.

Başka bir örnek olarak, resmi gazetede yayımlanan bir Cumhurbaşkanı Kararı ile katma değer vergisi (KDV) oranları da artırıldı. KDV oranı yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20'ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10'a çıkarıldı. Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi ve yemeiçme sektöründeki KDV oranı yüzde 10'a yükseltildi. Mobilya, beyaz eşya, elektronik ürünler, sigara ve alkol gibi ürünlerde ise KDV oranı yüzde 20 oldu. Ancak gıda ürünleri gibi daha çok gıdayı kapsayan yüzde 1'lik KDV diliminde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilen bu karar, 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı.

Vergi politikaları ve yeni vergi türleri hakkındaki gelişmeleri takip etmeye devam etmek önemlidir. Vatandaşlar olarak bu değişikliklere uyum sağlamak ve gerekli ödemeleri zamanında gerçekleştirmek önemlidir. Yakın gelecekte Vatandaşlık Vergisi ile ilgili daha fazla bilgi alabileceğiz.

Kaynak: Kamubülteni

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Koca'dan adı geçen hastane hakkında flaş açıklama. Konuşamayan yaşlı kadınla dalga geçmişlerdi '14 Milyon İnsanı Elektriksiz Bıraktılar' Fatih Altaylı'dan Şeyma Subaşı'ya: “Köy yanar, k… taranır” Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan deprem açıklaması: Kıyametin alıştırması