Ana Sayfa
22 Mayıs 2021 ( 2387 izlenme )
Reklamlar

Yılmaz Özdil Sedat Peker gerçeğini yazdı

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Sedat Peker’in videolarının neden izlenme rekorları kırdığını yazdı. Türkiye’de izlenme rekorları kıran dizi ve programları hatırlatarak “İhanet var, intikam var, ihtiras var, entrika var, çatışma var, gerilim var, korku var, mizah bile var…” ifadelerini kullanan Özdil, Peker’in anlattıklarının ise dizi ve filmlerin aksine gerçek olduğunu dile getirdi.

Sedat Peker’in sosyal medyada yayımladığı videoların izlenme rekorları kırmasını köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, olaya farklı bir bakış açısı getirdi.

Türkiye’de daha önce izlenme rekorları kıran dizi, film ve karakterleri örnek gösteren Özdil, "Ve herkes biliyor ki, bugüne kadar seyrettiğimiz aynı içerikteki bütün dizilerden filmlerden farklıdır, çünkü ilk defa ‘gerçek’tir." ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil, yazısında Dallas, Kurtlar Vadisi, Çukur, Aşkı Memnu, Recep İvedik, Mükremin Çıtır, GelinKaynana programları gibi olumsuz örnekler içeren yapımların hafızlara kazındığına dikkat çekti.

Özdil’in yazısının ilgili bölümleri şu şekilde:

***

Ailenin büyük oğlu Ceyar, kötü niyet kavramının vücut bulmuş haliydi, hayatı entrikaydı, sadece petrol piyasasındaki rakiplerini mahvetmekle kalmıyor, sinsi sinsi sırıtarak babasını bile hortumluyordu.

***

Mükremin Çıtır… Bir baltaya sap olamamış, işsiz güçsüz, elde tespih, yumurta topuk serseriydi, izlenme rekoru kırıyordu.

Gelinkaynana yarışması yaptılar, sayın ahalimiz yuva kurmaları için o kadar düzgün adayları seçti ki, damat uyuşturucu komasından öldü!

O kadar şarkı yarışması yapıldı, en çok kim sevildi?

Cinayetten sabıkası olan, esrarla yakalanan Bayhan!

Jüri üyesi Deniz Seki isyan etmişti, “nasıl olur da cinayetten sabıkalı biri ayakta alkışlanır” demişti, bilahare, Deniz Seki kokainden içeri girdi.

Polat Alemdar, ailemizin derin devleti… Tetikçisi Memati'yle beraber üniversitede konferans verdiler, salon inim inim inledi, Türkiye sizinle gurur duyuyor diye tezahürat yaptılar, dakikalarca ayakta alkışladılar.

Çukur dizisinde mevzunun ne olduğunu tam olarak anlamadım ama, her bölümde en az 25 dakika ateş ediliyor, orası güzel… İki ay seyretme, iki ay sonra seyret, bıraktığın yerden çatışmaya devam edebiliyorsun.

Recep İvedik.

Tüm zamanların gişe rekoru bu iyi kalpli zontaya ait.

Organize İşler filmini izlemeye doyamadık, Yılmaz Erdoğan sevimli dolandırıcı, Kıvanç Tatlıtuğ namuslu hapçı kabadayı, Cem Yılmaz hayırsever mafya babası, geriye kalanlar oto hırsızıydı.

Hıçkırıklarla dolu buruk aşk hikayesi, romatizm fırtınası ayaklarıyla, her kıstırdığını düpedüz yatağa atmıyor muydu Issız Adam?

Aşkı Memnu…

1899'da Serveti Fünun dergisinde yayınlandı, çok okundu.

1901'de kitap olarak basıldı, çok satıldı.

1975'te TRT'de dizisi yapıldı, çok izlendi.

2008'de Kanal D'de dizisi yapıldı, çok izlendi.

Behlül yüz yıldır yengesi Bihter'i düdüklüyor…

2050'de gene dizi yap, gene çok izlenir.

***

Bazı filmleri, bazı dizileri tekrar tekrar seyretmemizin sırrı budur.

“Aynı” içerikte “farklı” olabilmektir.

Sedat Peker'in yakaladığı damar işte budur.

Milletin en sevdiği konuların “reality”sidir.

İhanet var, intikam var, ihtiras var, entrika var, çatışma var, gerilim var, korku var, mizah bile var…

Ve herkes biliyor ki, bugüne kadar seyrettiğimiz aynı içerikteki bütün dizilerden filmlerden farklıdır, çünkü ilk defa “gerçek”tir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gelecek Partisi'nden Bahçeli'ye 'Serok Ahmet' videosu Mehmet Şimşek'in Zam Fırtınası Başlayacak! Seçim Sonrası Bu Tarihe Hazır Olun Buket Aydın istifa etti İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu: Korona virüs ilacı satışa çıkıyor