Ana Sayfa
16 Ekim 2021 ( 455 izlenme )
Reklamlar

Z kuşağına "Kimi rol model alıyorsun?" diye soruldu!

Z kuşağına "Kimi rol model alıyorsun?" diye soruldu! İlk 15'te kadın olarak sadece Müge Anlı ve Meral Akşener yer aldı

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından yapılan son araştırmada, gençlere rol model olarak benimsedikleri isimler soruldu. Gençlerin belirlediği ilk 3 rol model Recep Tayyip Erdoğan, Elon Musk ve Ekrem İmamoğlu oldu. Müge Anlı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise listenin ilk 15'inde yer alan iki kadın olarak dikkat çekti. Müge Anlı %2.2 ile listenin 10. sırasında; Meral Akşener ise %1.7 ile listenin 13. sırasında yer aldı.

8 bin denekle Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından yapılan Türkiye'nin Gençleri Araştırması sonuçları yayınlandı. Çalışmaya sadece 19902005 yıllarında dünyaya gelmiş kitle katılım sağladı.

Araştırma kapsamında gençlerin rol model olarak aldıkları isimler belirlendi. 10 gençten 4'ü rol modeli olmadığı belirtirken; rol model kategorilerinde "AnneBaba, Siyasi Figürler ve Zengin/Başarılı İş İnsanları" öne çıktı.

İKİ KADIN ROL MODEL: MÜGE ANLI VE MERAL AKŞENER

Gençlerin rol modelleri arasında öne çıkan ilk 3 ismin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elon Musk ve Ekrem İmamoğlu olduğu belirlendi.

Z kuşağına 'Kimi rol model alıyorsun?' diye soruldu! İlk 15'te kadın olarak sadece Müge Anlı ve Meral Akşener yer aldı

Listede ilk 15'teki kadın rol modeller arasında ise Müge Anlı ve İYİ Parti lideri Meral Akşener yer aldı. Müge Anlı %2.2 ile listenin 10. sırasında; Meral Akşener ise %1.7 ile listenin 13. sırasında yer aldı.

Z kuşağına 'Kimi rol model alıyorsun?' diye soruldu! İlk 15'te kadın olarak sadece Müge Anlı ve Meral Akşener yer aldı

YÜZDE 50'Sİ "DİNDARIM" DEDİ

Çalışmaya göre ayrıca dindar olduğunu beyan eden gençlerin oranı %50.8 iken; dindar olmadığını belirten gençlerin oranı %14.4 oldu. "Ne dindarım ne de değilim" beyanı veren gençlerin oranı ise %34.9 olarak belirlendi. Kadınlarda, 2530 yaş grubunda, düşük gelir gruplarında ve Karadeniz Bölgesi'nde dindarlık oranı daha yüksek çıktı.

%42'Sİ YURT DIŞINA YERLEŞMEK İSTİYOR

Araştırma sonuçları dikkate alındığında; gençlerin %42'si yurt dışında yaşamayı istiyor, %38.8'inin ise böyle bir talebi yok. Yurt dışında yaşamayı isteyen gençlerin gitmek istedikleri ülkelerin başında ABD ve Almanya yer alıyor.

EN ÇOK HANGİ UYGULAMALARI KULLANIYORLAR?

Sonuçlarda gençlerin en yoğun olarak kullandıkları sosyal mecraların "WhatsApp", "Instagram" ve "Youtube" olduğu saptandı.

Gençlerin televizyon izleme oranları günde ortalama 2 saat iken; internette zaman geçirme ortalamaları ise günde 4.2 saat oldu. En çok izlenen TV programlarının başında "MasterChef", dizilerin başında ise "Netflix Dizileri" yer aldı. Haberler in takip edildiği mecralar arasında ise TV, Instagram ve Twitter öne çıktı. Haberler in takip edilmesi konusunda en güvenilir bulunan kaynaklara ise %35.9 televizyon; %32.9 ise sosyal medya dedi.

Z kuşağına

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’de Sedat Peker depremi. Rüşvet iddiaları MYK toplantısını karıştırdı Ünlü ekonomist kapkara haberi verdi: Türkiye'nin tek bir şansı kaldı Tuncay Özkan yine eski arşivini açtı Erdoğan EYT için ilk kez tarih verdi