Zincir marketin Ayçiçek yağındaki zam oyunu deşifre oldu

875 izlenme 06 Mart 2022
Reklamlar
Ayçiçek yağına gelen zam haberleriyle vatandaş marketlere koşarken marketlerin etiket oyunları da deşifre oldu. Bir zincir markette raf fiyatının 130 lira olduğu Ayçiçek yağını almak isteyen vatandaş kasada yağın 190 lira olduğunu öğrendi.

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye’nin ham Ayçiçek yapı ithal ettiği pazarlar kapandı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de dün yaptığı açıklamada, ihtiyacımız olan 1,3 milyon ton Ayçiçek yağının yüzde 55’inin Rusya’dan yüzde 15’inin de Ukrayna’dan ithal edildiğini belirtti. Büyükhelvacıgil ayrıca, Türkiye’nin limanlarda geçiş için bekleyen gemilerinin olduğunu belirtti.

YAĞLARI SATMAMAK İÇİN DEPOYA KALDIRDILAR

Bu açıklamalar sonrası geçtiğimiz yıl fiyatı yüzde 55 zamlanan Ayçiçek yağına bir gün içerisinde yüzde 60 zam yapıldı. Fiyatların daha fazla artacağından endişe eden vatandaşlar ise marketlere akın etti.

Marketlerde yağ kuyrukları oluşurken raflardaki ürünleri depoya kaldıran ve vatandaşa satmayan zincir marketlerin videoları da sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

RAFTA 130 KASADA 190 LİRA

Bununla beraber marketlerin oynadığı etiket oyunları da gözler önüne serildi.

Bir zincir markette 5 litrelik Ayçiçek yağının raf fiyatının 130 lira olduğunu gören vatandaş kasaya geldiğinde yağın fiyatının 190 lira olduğunu öğrendi.

Vatandaş duruma isyan ederken market çalışanı vatandaşı dışarı çıkması gerektiği konusunda sert bir dille eleştirdi. Kamerasını kapatması istenen vatandaş güvenlikle dışarı çıkarılma konusunda da tehdit edildi.

Diğer taraftan bazı marketlerde fiyatı 595 liraya yükselen 18 litrelik Ayçiçek yağlarına zincir vuruldu.




Bunlar da İlginizi Çekebilir

Goldman Sachs'tan Türkiye için korkutan tahmin AKP'li eski vekilden flaş seçim iddiası Yılmaz Özdil bombayı patlattı Hangi bakan, FETÖ tutuklusuna "İmamoğlu aleyhine konuş serbest kal" dedi