Ana Sayfa
10 Kasım 2021 ( 353 izlenme )
Reklamlar

Ziraat BankasıVakıfbank Akit çizgisine geldi

Ziraat Bankası'nın ve VakıfBank'ın sitesine girildiğinde de Atatürk ile ilgili hiçbir ifade ve anma mesajının yer almaması dikkat çekti.

Kurtuluş mücadelesiyle bir ulusun kaderini değiştiren, Türkiye’yi laik, demokratik ve bağımsız cumhuriyete kavuşturan Mustafa Kemal Atatürk özlemle anılıyor. Atatürk, 83 yıl önce bugün ölümsüzlüğe yürümüştü.

Türkiye Ata'sını anarken ve ona sevgisini gösterirken, gazetelerin bir kısmı Atatürk'ü görmezlikten geldi.

Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesi Atatürk'ü anmadı. ABD vatandaşı olan Mücahit Ören'in patron olduğu gazetede Atatürk'e dair tek bir satır yer almadı


Yıllardır 10 Kasım'da Atatürk'ü hiçbir şekilde anmayan hükümete yakın Akit gazetesi de bu yıl yine Atatürk'ü anmadı. Atatürk'e sayfasında yer vermeyen ve anmayan Akit, hayatı boyunca Atatürk düşmanlığı sergileyen, 10 Kasım 1983'te ölen Osman Yüksel Serdengeçti'yi anmayı tercih etti.


Yine, hükümete yakın Milat gazetesi, Diriliş Postası, Hizbullah'ın yayın organı "doğruhaber", Nur cemaatinin yayın organı Yeni Asya, Milli Görüş'ün yayın organı Milli Gazete de Atatürk'e yer vermeyen diğer gazeteler oldular.

DEVLET BANKALARI ATATÜRK'Ü ANMADI

Öte yandan, devlet bankalarındaki durumda tartışma yarattı.

Ziraat Bankası'nın ve VakıfBank'ın sitesine girildiğinde de Atatürk ile ilgili hiçbir ifade ve anma mesajının yer almaması dikkat çekti. Yalnızca Halkbank'ın sitesinde, "83 milyonda 83 yıllık hasret" notuyla birlikte Atatürk'ün fotoğrafına yer verildiği görüldü.

Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın Akit çizgisine gelmesi ise tartışmalara neden oldu. Söz konusu iki bankanın da yönetimleri AKP'li isimlerden oluşuyor.




İSİM İSİM...

Eski AKP’li İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi..

AKP’li 23, 24. dönem Tokat milletvekili Dilek Yüksel, FETÖ ile birlikte fotoğrafı olan milletvekillerinden biri. AKP’li milletvekilleri, 2012’de ABD Boston’da FETÖ tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri’ programına katılmış, o tarihte 12’si de milletvekili olan grup, Pensilvanya’ya da giderek Fetullah Gülen ile de görüşmüştü. İşte o meşhur fotoğraftakilerden biri de Dilek Yükseldi. Yüksel, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi.

AKP’li 22, 23, 24. dönem milletvekili Sadık Yakut da Yönetim Kurulu Üyesi. Yakut, bir gazetecinin sorusuna verdiği bel altı yanıtla hatırlanıyor. Yakut, Meclis Başkanvekili görevindeyken 1725 Aralık operasyonu ile ilgili bir soruya gülerek “Ben olsaydım ebeni öperdim senin” demişti.

Cumhurbaşkanı'nın ekonomi danışmanı, ekonomi yazarı Cemil Ragıp Ertem de VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili.

Basın İlan Kurumu eski Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertem de, AKP bürokratlarından bir isim. 9 yıl Vakıfbank Genel Müdürlüğü yapan Ertem; bugün, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği yaparken aynı zamanda Aile ve Çalışma Bakanlığı'nda da Bakan Yardımcısı. 

Ziraat Bankası'nda da durum pek farklı değil. Bankanın Yönetim Kurulunda yer alan isimler dikkat çekiyor.

Ziraat Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyesi olan AKP’li Faruk Çelik, 21, 22, 23, 24, 25, 26. Dönem milletvekili ve ÇalışmaSosyal Güvenlik Bakanı, Devlet Bakanı, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Yine Yönetim Kurulu Üyesi olan AKP’li Mahmut Kaçar da 24 ve 26. Dönem AKP'den Şanlıurfa Milletvekili olmuştu.

Bir diğer Yönetim Kurulu Üyesi olan Serruh Kaleli'nin oğlu Kutay Kaleli ise AKP’den aday olan Anayasa Mahkemesi eski üyesi. AKP’nin kapatılma davasında ismi çok tartışılmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

BBP İlçe Başkanı, CHP’ye oy verecek yurttaşları tehdit etti Sedat Peker işaret etti Hürriyet harekete geçti: Yazıları siteden kaldırdılar TAYYİP İLE BİDEN ARTIK HASIM!..REHİNE OPERASYONU SEÇİM İÇİN MİYDİ?.. Ayçiçek yağı için alınan son karar vatandaşları çıldırttı! Vatandaşlar market çalışanlarıyla kavga ediyor