AKP’li eski vekil Pelin Gündeş: 8 milyon 800 bin yabancıya vatandaşlık verildi

523 izlenme 20 Mayıs 2022
Reklamlar
AKP Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş, AKP’nin 8 milyon 800 bin yabancıya Türkiye vatandaşlığı verildiğini belirtirken bunların 4 milyona yanının oy kullanacağını söyledi.

AKP Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş, katıldığı bir YouTube canlı yayınında AKP’nin 8 milyon 800 bin yabancıya Türkiye vatandaşlığı verildiğini belirtirken bunların 4 milyona yanının oy kullanacağını dile getirdi.

Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “İkamet izinli, uluslararası koruma, geçici koruma kapsamında olmak üzere 5 milyon 506 bin 304 yabancı bulunmakta” ifadelerini kullanmıştı.

Göç İadresi’nin açıkladığı oturum izni olan sığınmacılar da hesaba katıldığında ise ülkeye alınan 14-15 milyon yabancı olduğu ortaya çıkıyor.

"64 VEKİL ÇIKARTMAYI PLANLIYORLAR"

Gündeş şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlığı bir kişi almıyor. 250 bin dolara vatandaşlık alan kişi 'pasaport yırtıldı' vs. gibi bahanelerle başkalarını da kendi çocuğu gibi gösterip birkaç kişiyi daha dahil ediyor. Türkiye'de vatandaşlık alanların sayısı 8 milyon 800 bin. Bana bu bilgiyi, yalan söylemeyecek Türkiye'nin tanınmış bir gazetecisi verdi."

Oy verilen yabancıların 4 milyona yakınının oy kullanacağını belirten Gündeş, sözlerine şöyle devam etti:

"8 milyon 800 bin kişinin 3 milyon 800 bini oy kullanacak. AKP bu seçmenden 64 vekil çıkartmayı planlıyor."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li eski vekil Gökçen Özdoğan Enç, isim vermeden Özgür Özel’i mezarla tehdit etti.. Kasa atan esnaf konuştu: Ecevit bana terörist demedi, çözüm aradı 'Büyük Buhrana Hazır Olun' Pes! Yardım Çeklerini Yakınlarına Dağıtmış