Ana Sayfa
14 Aralık 2021 ( 2888 izlenme )
Reklamlar

Atatürk sayesinde okuyup Atatürk'ü yok sayan AKP'li kadını iki cümleyle dağıttı.

Şengül Hablemitoğlu, İBB'nin AKP'li Meclis Üyesi Şeyma Aktaa’nın Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılaştırmasına tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP'li Meclis Üyesi Şeyma Aktaa’nın kadınlara tanınan haklar üzerine Cumhuriyet’in kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılaştırması tartışmalara neden oldu.

Aktaa’na tepki gösteren Şengül Hablemitoğlu ise tarih göndermesi yaptı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hablemitoğlu, “Şeymacım temel tarih bilgisi olmayan kitleye anlat bunları. Gerçi galiba önce sana lazımdır…” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İBB'nin AKP'li Meclis Üyesi Şeyma Aktaa, İBB Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye'de kadın hareketleri konusunda iki tane büyük lider görüyorum.
Biri Mustafa Kemal Atatürk, hukuki güvenceyi vermiş ve kadınlara bu büyük bir alan açmıştır.

Ama fiiliyatta biliyorsunuz hukuki hakkın olması her zaman uygulanabilir olduğunu göstermiyor.

Bunu uygulamaya koymak sosyolojik olarak alt yapısını hazırlamak engelli kadın, genç kadın, giyimi kuşamı ne olursa olsun kadın, bunların hepsiyle alakalı Anadolu kadını sosyokültürel ve ekonomik yönden hangi bölgeden olursa olsun insanların önündeki temsiliyet hakkını okuma hakkını, girişimcilik hakkını çalışma hakkını açan kişi de Recep Tayyip Erdoğan olmuştur.''

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bülent Arınç: Konuşursam hedef olurum Mahkemeden flaş Ahmet Altan kararı Ümit Özdağ gerçek sanıp paylaştı, DEVA Partisi'nden çok sert tepki geldi Dev firma batıyor mu