Ana Sayfa
05 Ocak 2023 ( 367 izlenme )
Reklamlar

Borsa İstanbul'da kayıpların ardından devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul'da satışların yüzde 5,01'e varmasıyla devre kesici uygulaması devreye girdi.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 32,50 puan ve yüzde 0,59 değer kazanarak 5.555,99 puana yükseldi. 

Saat 16:31:12 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye girdi. Devre kesicinin uygulanması yüzde 5,01'lik kayıbın ardından gerçekleştirildi.  Borsa Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurdu.Yapılan açıklamada devre kesici uygulamasının saat 17,01'de kaldırılacağı belirtildi. 

BORSADA DEVRE KESİCİ NEDİR?

Devre kesici terimi, borsada alımsatımı geçici olarak durduran bir acil durum önlemini ifade eder.

Devre kesiciler; panik satışını engellemeyi amaçladığı gibi, söz konusu panik alımlar olduğunda da tetiklenebilir. S&P 500 ve BIST 100 gibi geniş piyasa endeksleri yanı sıra hisse senetleri için de yaygın olarak kullanılır.

Devre kesiciler; dünya çapındaki borsalarda, fiyatlar önceden tanımlanmış seviyelere ulaştığında borsada alımsatımı otomatik olarak durdurarak çalışan geçici önlemlerdir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

THK’nın 5 uçağını bu yıl ihaleye bile sokmadılar! 5 şehirde Rus uçakları var Türk uçakları nerede Veli Ağbaba, İstanbul da virüsten kaç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı Emekli Tümamiral Cihat Yaycı uyardı. Türkiye'nin zayıf anında işgal için saldıracaklar Belediye başkanı, Erdoğan'ın fotoğrafını yırttı attı