Ana Sayfa
27 Şubat 2023 ( 986 izlenme )
Reklamlar

Deprem için endişe verici tablo

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Kahramanmaraş merkezli depremlerin bilançosunun tahmin edilenden iki kat daha büyük olduğunu ifade etti. Lopez, meydana gelen maddi hasarı 34,2 milyar dolar olarak belirtirken bu miktarın iyileştirme ve inşaat masrafları ile iki kat artabileceğini söyledi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez açıklamalarda bulundu…

Türkiye’yi sarsan deprem felaketi sonrasında açıklama yapan Lopez, felaketin bilançosunun tahmin edilenden iki kat daha fazla olduğunu duyurdu.

Lopez, “Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin doğrudan fiziksel hasarı 34.2 milyar dolar fakat toplam yeniden inşaat ve iyileşme masrafları iki kat artabilir” dedi. Lopez depremin gayri safi yurtiçi hasıla büyüme tahmininin de yaklaşık yüzde 0.5 puan azalttığını belirterek yüzde 4’ten yüzde 3.5’a inebileceğini belirtti.

Dünya Bankası Grubu Avrupa ve Orta Asya Başkan Yardımcısı Anna Bjerde ise Suriye’de de yıkımın çok büyük olduğunu belirterek hem Türkiye hem de Türkiye için ayrı deprem hasar tahminini yarın açıklayacaklarını duyurdu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan, ABD Başkanı Trump'a iade ettiği mektup üzerinden Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi Athena Gökhan'dan Erdoğan'a 'deprem' yanıtı Camiye girmek için kapıyı tekmeledi Merkez Bankası uzmanları tespit etti. Buhar olan rezervden 14 milyar doların nereye gittiği ortaya çıktı