Ana Sayfa
09 Şubat 2023 ( 1445 izlenme )
Reklamlar

Deprem vergisi paraları nerede? Zafer Arapkirli 23 yıldır toplanan deprem paralarının nerede olduğunu açıkladı

Gazeteci Zafer Arapkirli, sosyal medya hesabından depremler sonrası ekonomik kayıpları gidermek amacıyla toplanmaya başlanan vergilerin nerede olduğunu açıkladı. 

Türkiye Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremle büyük bir felaketin içinden geçiyor. 

Meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma ve can kaybına sebep oldu, en az 12 bin 873 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.  

7.7 büyüklüğündeki depremin ardından 1999 yılında alınmaya başlanan ve nereye harcandığı açıklanmayan deprem vergileri yeniden gündeme getirildi. Bu vergilerden daha sonra kalıcı hale gelen ve kamuoyunda “deprem vergisi” olarak bilinen Özel İletişim Vergisi’nden bugüne kadar ise 88 milyar TL gelir elde edildiği biliniyor.  

Gazeteci Zafer Arapkirli, sosyal medya hesabından deprem vergilerinin hesabını sorarak tepki gösterdi. 

Arapkirli, "Milletten vergileri çatır çatır alıp, "Depreme harcayacağız diye" utanmadan yalan söyleyip, onları "lüpleyen", onları hırsız müteahhitlere peşkeş çeken, utanmaz herifler!" ifadelerini kullandı. 
 
Arapkirli'nin yaptığı paylaşım şöyle: 

"SİYASET

Milletten vergileri çatır çatır alıp, "Depreme harcayacağız diye" utanmadan yalan söyleyip, onları "lüpleyen", onları hırsız müteahhitlere peşkeş çeken, utanmaz herifler!

Ne zaman eleştireceğiz? 

Yitip giden bunca canın hesabını "siyaset" konuşmadan nasıl soracağız?"

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İslamcı camia bunu konuşuyor... "İnstatürban kadınlar coşuyor" Cemal Enginyurt Tatlıses Ve Erdoğan'a Ağzına Geleni Saydı! 16 Nisan referandumu iptal edilebilir, Binali Yıldırım başbakan olabilir 744 Bin Liralık Gezi!