Gazeteci Barış Yarkadaş ve AKP'li Ali Turan arasında sığınmacı kavgası

754 izlenme 06 Mayıs 2022
Reklamlar
Gazeteci Barış Yarkadaş ve AKP'li Ali Turan, karşı karşıya geldi. İkilinin Suriyeli sığınmacılar hakkındaki tartışması programa damga vurdu.

Tv100'de 'Sağlı Sollu' adlı programa, Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş ve AKP 24. Dönem Milletvekili Ali Turan'ın yanı sıra, Gazeteci Gürkan Hacır ve Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı da konuk olarak katılım sağladı.

Son dönemde Türkiye'nin gündemine oturan mülteciler gerilimi hakkında konuşan Barış Yarkadaş ve Ali Turan'ın tartışması programa damgasını vurdu. İkilinin "Suriyeliler dönecek mi, kalacak mı?" diyaloğunda stüdyoda gergin anlar yaşandı.

Turan, "İnsanlar oradaki sefalete gönderilmez. Hiç bir vicdan bunu kabul etmez. Vicdanlı bir insan bunu yapamaz" derken, Yarkadaş, "Bu sorunu AKP çözemez Ali bey" diye konuştu.

Yarkadaş ise Turan'a karşılık olarak, "Türkiye'yi bir belanın içine soktunuz" yorumunda bulunurken, "Bunu kabul edin. 'Bu politika Türkiye'nin başına bela açtı' diyin" sözlerini kullandı..

Yarkadaş'ın değerlendirmesine karşılık veren Turan, "AKP değil, AKP... AKP, çözdü çözüyor. AKP şu an dünyada Amerika'dan bile dünyada mazlumlara en çok yardım eden ülke biliyor musunuz? Dünyanın tümüne yardım eden, mazlumlarına yardım eden bir ülke. 

Onun için vicdanı olan hiç kimse o insanları buradan kovmaz" ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sıkıntımız azdı bir de bu çıktı! 7 şehrimize tsunami uyarısı Sedat Peker: AKP Milletvekili rica etti. Hürriyet’i ben bastırdım CHP’li Özgür Özel’den bomba A Haber çıkışı. İzlemek için sabırsızlanıyoruz! Kayıp Silahlarla İlgili Korkunç Açıklama, Amaç Darbe...