Ana Sayfa
19 Aralık 2022 ( 1118 izlenme )
Reklamlar

Google, Ekrem İmamoğlu’nu görevden aldı! İsmini aratanlar şaştı kaldı

Google’da unvanı eski İstanbul Belediye Başkanı olarak değiştirilen Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi. İmamoğlu, tepkisinde Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde kürsü istemesine de atıfta bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak getirilmesi tartışılmaya devam ederken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Google’da ‘Ekrem İmamoğlu’ diye arama yapanlar, ‘Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ ifadesiyle karşılaştı.


Google’dan konuyla ilgili resmi açıklama gelmezken, İmamoğlu bu duruma Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderme yaparak yanıt verdi.

İmamoğlu, Twitter hesabından Google’un Türkiye hesabını da etiketleyerek “I speech kürsü” ifadelerini paylaştı.


NE OLMUŞTU?

İmamoğlu paylaşımında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2019 yılında Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ndeki konuşmasından önce moderatörden yarı İngilizce yarı Türkçe konuşarak kürsü istemesi sosyal medyada geniş yer bulmuştu.

Erdoğan ile moderatör arasında geçen konuşma şu şekilde:

Erdoğan: Excuse me, kürsü?
Moderatör: What do you need?
Erdoğan: I speech kürsü.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Tunç açıkladı. Boş tutulan evlerle ilgili yeni sistem Kış geri dönüyor! Sıcaklıklar 7 derece birden düşecek AKP , İYİ PARTİYE 'İP' DEYİNCE İBRAHİM ÖZKAN KENDİNİ TUTAMADI İstanbul'da bu minibüse binenler, kafasını nereye çevirse Atatürk'ü görüyor