İmamoğlu'ndan Burcu Köksal'ın 'DEM Parti' çıkışına sert yanıt: Kendine başka parti bulacak

640 izlenme 07 Mart 2024
Reklamlar
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçildiğimde belediye kapılarında DEM Parti hariç her partiye açık olacak" diyen CHP Afyonkarahisar adayı Bursu Köksal'a sert sözlerle karşılık verdi. İmamoğlu, Köksal'ı işaret ederek, "Ya kendine iş bulur ya başka parti bulur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçildiğimde belediye kapılarında DEM Parti hariç her partiye açık olacak" diyen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'a yanıt verdi.

"KENDİNE BAŞKA PARTİ BULACAK"

Seçim çalışmaları kapsamında Bakırköy'de anayasaya seslenen İmamoğlu, Köksal'ı işaret ederek "Ben CHP'liyim ama bu partiye, bu partililere değil; bu şehrin her insanına hizmet ediyorum. Her siyasi görüşten olan insanına. Öyle 'Ben belediye başkanım şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç tutulanla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulabilir ya da başka parti bulunur. Öyle yok. Biz insan seçmemeyiz kardeşim. Hani birileri çıkıyor ya 'vatan haini, terörist'. Hatırlayın, büyükşehir belediyesi terörist vardı! Bunu diyenle, bu aynı akıl. Öyle yağma yok" dedi.

BURCU KÖKSAL NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel önceki gün Afyonkarahisar'da Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanı Vekili Burcu Köksal ile miting düzenlenmişti. Burada konuşan Burcu Köksal, "Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin sokaklarında DEM Parti hariç olacak, bütün siyasi partilere açık. Onlar bunu söylemez, AKP'nin adayı bunu söylemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından piyasaya çıkacağını" belirtti.

ÖZEL, DURUMU KURTARMAYA ÇALIŞTI

CHP lideri Özgür Özel, daha sonra Uşak'ta düzenlediği mitingde konuyla ilgili açıklama yapmayı sürdürdü. Özel, "Demin Afyon'dan geldim ve Burcu Başkandan da selam verdim. Bu sırada Afyon'da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, 'aman ekranım sen düzelt' dedi. Afyon belediyesinin de, Uşak belediyesinin de Seçildikten sonra ardı ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara siyasi partilere göre durumu kurtarmaya çalışmıştı.

KÖKSAL GERİ ADIM ATMADI

Öte yandan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Burcu Köksal ile telefonda konuştuğunu duyurmuştu. Yarkadaş, "Burcu Köksal, bana telefonda 'Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partlilere yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesinin sağlanması değil, sözlü olarak üzerinde konuştu. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım' dedi" kullanmıştı.

"AFYONKARAHİSAR'I DEM'LİLERLE VE HÜDA PAR'LILARLA YÖNETMEYECEĞİM"

Köksal daha sonra X hesabındaki paylaşımda mülteci sığınmacıları şehirden gönderileceğini açıklayacak, "AKP, 'Mevcut işçileri çıkaracak, PKK'lıları işe alacak' diyor. Ben 'Emeklilere dört ay doğal ve Afjet konusunda destek verebilir' diyorlar, 'Belediyeyi DEM'lilerle yönetecek' diyorlar 'Rantsal dönüşüm değil, bedelsiz ev yapıyorum' diyorum. 'Gizli kapılar ardında DEM'lilerle görüşüyorlar' diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisar'ı DEM'lilerle ve HÜDA PAR'lılarla yöneteceğim" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li vekil Hülya Atçı Nergis asgari ücret sorusuna gülerek "Onu düşünenler düşünsün" dedi. Sedat Peker'den 'Soylu' iddiası: Bütün çaldığın çırptığın ne varsa hepsinin dosyası önümde! Bakan Bey Kendine Özel Konukevi Yaptırıyor Evine gelen doğal gaz faturasını gören sunucu Ece Erken şoke oldu