Ana Sayfa
22 Ağustos 2021 ( 2198 izlenme )
Reklamlar

İngiliz Bakan ağzından baklayı çıkardı! Afganlar için Türkiye’de neler planladığını açıkladı

İngiltere Savunma Bakanı Wallace Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde Afganlar için neler planladığını The Mail on Sunday gazetesinde bugün yayımlanan makalesinde yazdı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace İngiltere'nin Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı yaptığını belirtti.

The Mail on Sunday gazetesinde bugün yayımlanan bir makalesinde Wallace, planın detaylarından bahsetmedi.

Wallace ayrıca ABD'nin Afganistan'ı terk etmek için son tarihi olan 31 Ağustos'tan önce "hiçbir ülkenin tahliyelerini tamamlayamayacağını" ifade etti.

BORİS İLE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Afganistan'da yaşanan krizi değerlendirmişti Erdoğan görüşmede, "Kabil Havalimanı'nın güvenliğini sağlama sorumluluğunu uygun şartların oluşması halinde devam ettirebileceklerini" söylemişti.

İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise, "İki lider, Afganistan'da kurulacak yeni hükümetin ülkedeki her türden nüfusu temsil etmesi, kadınların ve azınlıkların haklarını koruması gerektiği ve Taliban'ın bu konuda sözleriyle değil eylemleriyle değerlendirileceği fikirlerini paylaştı" ifadeleri yer almıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Burhan Kuzu'dan çok konuşulacak çıkış: Tayyip Bey bana izin vermedi Emniyet'teki büyük tasfiyede düğmeye basıldı: 54 üst düzey isim görevden alınacak Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yarın TÜİK'in açıklayacağı enflasyon oranını paylaştı Emeklinin umudu yine suya düştü. Erdoğan'ın emeklilere seyyanen zam açıklayacağı iddia edilmişti