Ana Sayfa
26 Ağustos 2021 ( 2627 izlenme )
Reklamlar

İşte Seçimin Yapılacağı Tarih

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "içimden bir his seçimler 6 Kasım 2022'de olacak" diyerek erken seçim yapılacağını söyledi.

Yılman'ın bugünkü yazısı şöyle:

"İçimden bir his seçimin ne zaman yapılacağına karar verilmiş diyor...

Onun yalancısıyım tabii…

Diyor ki; “6 Kasım 2022'ye hazırlık başladı Sevilay!"

Haklı olabilir çünkü öyle bir hava esiyor zira.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlarda AK Parti’nin iktidar olduğu dönem boyunca yaptıklarına, icraatlarına ısrarla vurgu yapması kampanyaya başladığının izlenimini verdiriyor.

Sadece bu değil başka konularda da kıpırdanma var.

Mesela milletvekili olmayı düşünen bazı isimlerin liderlerin karar aşamasında isminin favoriler arasında olması için şimdiden saha çalışmalarına başladığını görüyorum.

Yani iç sesim doğruyu söylüyorsa Cumhur İttifakı yola çıktı Kasım 2022 için.

 Bu arada açıkça yazamıyor olabilirim çünkü “off the record” şartı ile aktarılıyor bazı şeyler."

CHP: BİZ HAZIRIZ...

Öte yandan CHP’nin ilk pazar günü sandıkların kurulması durumunda tüm örgütleri ile birlikte seçime hazır olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, ittifak içi ve dışı partilerle iyi ilişkilerini sürdürdüklerini söyledi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, AKP ve MHP ittifakının ilk seçimlerde kaybetmeye mahkum olduğunu, CHP örgütlerinin 81 ilde seçime hazır olduğunu ve Cumhur İttifakı dışında tüm partilerle temas kurduklarını ifade etti.

Parti örgütlerinin “Yarın seçim oluyormuş gibi” tüm ülkede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Salıcı, özellikle Kürt seçmenin son dönemde CHP’ye yoğun ilgisinin olduğunu ve bölgede üye sayılarının yüzde 50’ye varan oranlarda arttığını söyledi. HDP ile ilişkilere de değinen Salıcı, “Cumhur İttifakı dışındaki tüm siyasi partilerle aynı ittifak içinde yer alsak da almasak da sahada temas kuruyoruz. Bunda da bir anormallik yok. Bu aynı zamanda kutuplaştırılmaya çalışılan Türkiye’nin birleştirilmesi çalışmasıdır” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TRT'den sonra ikinci Osman Öcalan skandalı... 'Saray'dan gelen kişi ile birlikte...' Fatih Altaylı Bozkurt felaketi sonrası açıkladı: Beraber koşuyoruz uçuruma Melih Gökçek'ten Kemal Kılıçdaroğlu'na skandal mesaj! Bakan Süleyman Soylu: Biz kendimiz yapmıyoruz. Bize yaptıran Allah’tır