Ana Sayfa
10 Kasım 2020 ( 1220 izlenme )
Reklamlar

Korona kırana dönüştü kıyamet senaryosu gerçek oluyor.

İstanbul Tabipler Odası (İTO) korona virüs salgının adeta bir kırana dönüştüğünü açıkladı. İTO, İstanbul için acil kapanma zamanı olduğunun altını çizerek, “İTO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu,“ Ambulanslar, korona hastalarını taşımaya yetişemiyor. Hastalar saatlerce sedyelerde bekletiliyor. Hastanede mevcut servisler henüz yok; her gün yeni yeni korona servisleri açılıyor ”dedi

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Tabipleri Odası (İTO) korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Mesut Cem İlkin ve Dr. Yalçın Özdemir'i anmak için basın toplantısı düzenledi. İTO, "İstanbul için acil kapanma" çağrısı yapmak için acil olarak gereken gereken 7 tedbiri sıraladı.

“SALGIN KIRANA DÖNÜŞTÜ”

Salgının bir kırana dönüştüğünü ifade eden İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, “Bizden kıran artığı olmamız isteniyor. Yani, 'ölen ölsün, kalan sağlarla biz bu işi yürütelim' diye. Ancak bu gerçekten gayri ahlaki bir yaklaşım bize göre ”ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL'DA YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ TAMAMEN DOLU”
 
Geçtiğimiz Ekim ayı sonunda bir rapor yayınladıklarını hatırlatan Küçükosmanoğlu, “Dedik ki: Hasta sayısı kontrolden çıkmış bir şekilde artıyor. Dediler ki: 'Yeterince yatağımız var. Yoğun bakım ünitelerimiz tam dolu değil '. Bugün geldiğimiz durum iki hafta içinde, İstanbul'da COVID'e ayrılmış bilinç, hastaneler, yoğun bakım üniteleri tamamen dolu ”diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın salgına verinin gerçeğini savunan Küçükosmanoğlu, “Bakanlık verilerinin gerçek dışı olduğu ayan beyan ortaya çıktı. Bunu aslında kendileri de itiraf ettiler. Ancak bahane şu: 'Herkes böyle yapıyor'… Hâlbuki herkesin böyle yapmadığını da biliyoruz ”ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Doğalgaza yüzde 15 zam Edirne’de elindeki 200 liraları sallayan Bulgar, Türklerle dalga geçti: Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya YILMAZ ÖZDİL ERDOĞAN'IN DÜNYAYLA İLETİŞİMİ KOPTU "Kafama sıkasım geliyor"