İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında iktidara eleştirilerde bulundu.

624 izlenme 28 Nisan 2021
Reklamlar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında iktidara eleştirilerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını da değerlendiren Akşener, "Rüzgar esse atarlanan Erdoğan, pek minnoş olmuş, 'mistır Erdogan' olmuş" şeklinde konuştu. 

Rüzgar esse atarlanan Sayın Erdoğan, çıkıp da 'Eyy Biden, sen kimsin' çekmek yerine, 'Sayın Biden' demekle yetinmekle kalmış. Milletimiz için ar meselesi olan bu meselenin aslında Sayın Erdoğan için haziranda yapılacak görüşmenin maddelerinden biri olduğunu da öğrenmiş olduk. Oysa Türk milleti tarihine atılan çamura karşı devletin başından dirayetli bir duruş bekliyordu. Rıza Zarrab için seferber olanların, en azından bir nota vermesini bekliyorduk, müzik notasına bile razıydık. Kürecik ve İncirlik üslerine karşı bir hamle bekliyorduk. Güvenlik ve işbirliği protokollerini masaya yatırmasını bekliyorduk. Sayın Erdoğan ise Biden'a kibarca sitem edip, Ermenistan'a yaptırım sinyali verdi. Paşinyan değil ki o lafı eden. Ayrıca zaten Ermenistan'la diplomatik ilişki yok. Sayın Erdoğan yemezler, Ermenistan bu yalanı 100 yıldır söylüyor. Sen 5 bin yıllık Türk devletini temsil ediyorsun. Korkma, cesaretini topla ve çık. Milletimizin beklentisine göre iki çift laf et, iki adım at. Geçen sene Kurban Bayramı'nda benzer bir krizde, "Ülkenin Cumhurbaşkanı olarak muhalefeti de dahil ettiğin bir memleket masası topla, sorunları ortaya koy, bilgileri atar. Muhalefet lideri de görüşlerini bildirsinler ve ortaya bir karar çıksın. Ondan sonra da Türkiye'nin birliği içinde bir tablo ortaya çıksın" demiştim. AK Parti'nin sözcüleri dahil, her türlü hakaretle karşılaştım. O gün memleket masasını toplasaydın, bugün "mistır Erdogan" olmak zorunda kalmazdın. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hababam Sınıfı oyuncularından Necati Demirel vefat etti Ardahan'da ortaya çıkan Atatürk silüeti koruma altına alındı Bakan Bilgin'den asgari ücret için flaş açıklama Eski milletvekili Mustafa Bilici AKP'den istifa etti