Ana Sayfa
06 Ocak 2020 ( 980 izlenme )
Reklamlar

Meteoroloji'den bugün için kritik hava durumu uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve Balıkesir için kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar uyarısı yaptı. Uyarıda, 'Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir' denildi. Yapılan son açıklamada ise, bugün için Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Niğde ve Adana'da 'turuncu', Mersin'de 'kırmızı' uyarı verildi.

Uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam saatlerinden itibaren Marmara'da görülecek olan sağanak yağışların, İstanbul il geneli ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde (Bandırma, Marmara, Erdek, Manyas, Gönen) Salı (07.01.2020) günü gece saatlerine kadar kuvvetli (60100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

BU SAATLERE DİKKAT

İstanbul ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri için yapılan uyarıda bu akşam saatlerinde başlayacağı tahmin edilen yağışların, saat 00:00 sıralarında kuvvetlenerek salı günü gece yarısına kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi.

İSTANBUL İÇİN 'SARI' UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki renkli uyarı bölümünde, İstanbul için bugün 'sarı' uyarı verildi. Sarı uyarı için Meteoroloji'nin sitesinde 'Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.' tanımı yer alıyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN DE UYARI

İstanbul Valiliği, yaptığı açıklamayla İstanbul için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Kar yağışının beklenmediğinin belirtildiği açıklamada, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü (İstanbul) meteorolojik uyarıda bulundu. İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden verilen bilgiye göre; Rüzgârın, İstanbul'un Anadolu Yakası’nda fırtına (6080 km/sa), İstanbul'un Avrupa Yakası’nda ise kuvvetli ve tam fırtına (80110 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Bu akşam saatlerinden itibaren il genelinde görülecek olan sağanak yağışların, bugün gün boyunca ve Salı günü gece saatlerine kadar kuvvetli (60100 kg/m2) olması tahmin edilmektedir. İstanbul genelinde kar yağışı beklenmemektedir. Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle; ani sel, su baskını, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar (Hava, Deniz, Kara ulaşımı) gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

YOĞUN KAR UYARISI

Ayrıca, sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güneyinde görülecek olan kar yağışlarının, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Isparta'nın güney ve doğu, Konya ve Karaman'ın güney, Mersin ve Adana'nın iç ve dağlık kesimleri ile Niğde'nin güney ilçelerinde Salı (07.01.2020) günü gece saatlerine yoğun (2050 cm) olması beklendiğinden başta İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri olmak üzere buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

ÇOK SAYIDA İL İÇİN 'TURUNCU' VE 'KIRMIZI' UYARI

Bugün için Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Niğde ve Adana için 'turuncu', Mersin için ise 'kırmızı' uyarı verildi.

'TURUNCU' VE 'KIRMIZI' UYARI NEDİR?

Meteoroloji'nin sitesinde turuncu uyarı, "Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." ifadeleri ile tanımlanırken kırmızı uyarı için 'Hava durumu çok tehlikelidir: 

Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.' tanımı yer alıyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'tan ekonomi uyarısı... Fatih Altaylı'dan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aşı reklamına tepki Kılıçdaroğlu kendi yerine hangi ismi işaret edecek? CHP kulislerinden flaş iddia Kılıçdaroğlu, küçük yatırımcı uyarısını hatırlattı: Unutulmasın ki bir gün devran döner