AKP'liler stand açıp maske dağıttı: Nereden buldunuz bu maskeleri?

751 izlenme 18 Nisan 2020
Reklamlar
Vatandaşların satışı yasaklandığı  için bulmakta zorlandığı maskeler, AKP'nin standında ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bir vatandaş "Bu işin de mi reklamını yapıyorsunuz? diyerek tepkisini dile getirdi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler, uygulanmaya devam ediyor. Bu tedbirler kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması kararlaştırılmıştı. Ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşların e-Devlet Kapısı Cerrahi Maske Başvurusu yaparak 3 katlı cerrahi maske talebinde bulunabiliyor. Başvurunun ardından Sağlık Bakanlığı'nın cep telefonuna gönderdiği  kodu her hangi bir eczaneye söyleyen vatandaş 10 gün için verilen 5 maskeyi ücret ödemeden alıyordu.

Başvuru yapmalarına rağmen maskelerinin gelmediğini ileri süren bazı vatandaşlar "Para ile satılmasını yasakladılar. Ama hala maske alabilmek için şifre bekliyoruz. Maskesiz ne toplu ulaşıma ne de marketlere giremiyoruz. Biz dağıtılacak 5 maskeyi 10 gün kullanacağız. Yani 2 gün 1 maskeyle idare edeceğiz. Oysa bizim seçerek meclise yolladığımız vekiller bir günde 10 maske tüketiyor. Bunu biz değil AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin söylüyor" dediler. 

VEKİLLER 6 BİN MASKE TÜKETTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gündeme dair değerlendirme yaptığı konuşmada milletvekillerinin bir günde 6 bin adet maske tükettiğini ifade etmesi vatandaşları şaşkına çevirmişti.

STAND AÇILDI
 
Sosyal Medyada bir vatandaşın çektiği video dikkat çekti. Cadde üzerinde açılan AKP bayraklı standa yaklaşan bir vatandaş cep telefonunun kamerasının kayıt tuşuna basıyor. Stand görevlisinin "Buyur abi" demesiyle vatandaş "Maskeleri nereden buldunuz?" diyerek soruyu yöneltiyor. AKP stand görevlisi "Teşkilatımızdan geldi abi" yanıtını veriyor. 

Vatandaşın "Bu işin de mi reklamını yapıyorsunuz?" sorusu üzerine stand görevlisinin "Hayır teşkilat olarak..." yanıtını vermesinin ardından "Kolay gelsin" diyen vatandaş kayıdı bitiriyor.

Kaynak: Yeniçağ

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yeni Şafak'a 'Sizi ziyaret edeceğim' diyen Sedat Peker'den tek tweetlik açıklama 4 yaşındaki çocuk istismarcıyla aynı evde yaşıyor: İstismarcının yakın akrabası yüksek yargı üyesi çıktı, adalet arayan baba gözaltına alındı O rektör istifa etti! Türkiye için tsunami uyarısı